ΓΙΑ ΤΟ ΙΜΠΗΣ

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΕΤΕ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

 

 

Δεν σκόπευα, αλλά θα γράψω, τελικά. Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης, ούτε Φυσιολατρικός Όμιλος είναι, ούτε Περιπατητικός Σύλλογος. Απαρτίζεται από κορυφαίους επιστήμονες, που ΑΜΙΣΘΙ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους για το ηφαιστειακό νησί. Τη Σαντορίνη.

Τους ξέρω, πάνω από 2 δεκαετίες (το 1995, ξεκίνησαν). Τους ακολουθούσα παντού. Σε κάθε κλικ που γινόταν στο νησί, ο Ομότιμος Καθηγητής Φυτίκας, ο Γιώργης Βουγιουκαλάκης και ο Κώστας Παπαζάχος, χωρίς δεύτερη κουβέντα, ήταν στο ραδιόφωνο.

 

Στη σεισμική κρίση του 2011-12, βρίσκονταν στο νησί. Σε 24ωρη ετοιμότητα. Χωρίς αμοιβή. Παρακολουθούσαν, μου μιλούσαν (είχα πάει και στη Ρώμη με τον Μιχάλη Φυτίκα και τον Αντώνη Καντζέλη, για ένα ηφαιστειακό συνέδριο).

 

Τώρα, επειδή για προληπτικούς λόγους, έμεινα στο σπίτι έγκλειστος, έμαθα πως πάνε να κόψουν την ετήσια χρηματοδότηση -δεν πάνε σε τσέπες, σεισμογράφοι, μετρητές αερίων, θερμοκρασία και γεωδαιτική παραμόρφωση καταγράφουν- το καλύτερο δίκτυο ηφαιστειακής διαχείρισης της Ευρώπης.

 

Τελειώνοντας, λέω πως άκουσα να μιλάνε για ένα γενικό μηχανισμό. Δηλαδ΄ή;. Έχεις ένα τζιπ 4Χ4, με αλυσίδες, γερά ελαστικά και αντιπηκτικό και θα περιμένεις το λεωφορείο του ΚΤΕΛ;.

 

Συνέλθετε, σε αυτό το θέμα!.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *