ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ”Προσφέρετε το πιο πολύτιμο δώρο στον άνθρωπο”

 
Αποσπάσματα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Κοινή γνώμη και συντάκτης του είναι η κυρία Μαίρη Ρώτα (αρχαιολόγος – δημοσιογράφος)
 
 
 
  «… όσες επιτυχίες κι αν έχουν οι γιατροί, οι ερευνητές, οι φαρμακολόγοι κ.α., θα είναι άχρηστες, αφού δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη, χωρίς την συγκλονιστική συνεισφορά των ανώνυμων εθελοντών αιμοδοτών. Η συνειδητοποίηση και μόνον αυτής της μεγάλης αλήθειας πρέπει να μας προβληματίσει όλους». Αυτές είναι οι θέσεις καθηγητού Παθολογίας – Αίματολογίας Ν.Ζ. που είναι θαυμαστής των αιμοδοτών.
Σ’ όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες υπάρχει αγώνας και αγωνία για επάρκεια αίματος.
Αίμα: το αναντικατάστατο μέχρι σήμερα από την επιστήμη και την τεχνολογία.
Αίμα: το ζωοποιόν για όσους το έχουν υγιές και ακόμη περισσότερο για όσους το έχουν ανάγκη.
Αίμα: το λυτρωτικόν που εξαγνίζει, κάνοντας καθαρές τις συνειδήσεις των τυχερών που μπορούν να το προσφέρουν.
Αίμα: το υπέρ των ασθενών εκχυνόμενον, εις βοήθεια των γιατρών, για παροχή υγείας στους πάσχοντες.
 
 
  Κάθε φορά που τα σταθερά και πεπειραμένα χέρια της νοσηλεύτριας κεντούν τη φλέβα του αιμοδότη, για να τρέξει το αίμα του στον ασκό κι από κει στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας, είναι η πολύτιμη βοήθεια για τη σωτηρία του. Οι αιμοδότες, πιστεύω, ότι είναι μικροί θεοί, πλασμένοι κατ’ εικόνα και ομοίωσιν Εκείνου, προσφέροντας αίμα, δίνουν ζωή στον άρρωστο και βοηθούν τους γιατρούς να θανατώσουν τον… θάνατο!!! Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του ένα ποταμό ζωής! Αυτό το ποτάμι είναι το αίμα μας.
Αυτή η προσφορά αίματος είναι ανθρωποσωτήριο έργο κι εσείς οι κάτοικοι της Σαντορίνης είστε για τη χώρα μας η πιο σεβαστή, η πιο πολύτιμη και η πιο αξιόλογη ομάδα ανθρώπων.
 
 
  Προσφέρετε το πιο πολύτιμο δώρο στον άνθρωπο, το αίμα που είναι δώρο ζωής. Και το προσφέρετε χωρίς ποτέ να μάθετε ποιος «υποδέχθηκε» το αίμα σας και ποτέ δεν θα ακούσετε ένα ευχαριστώ από τον άνθρωπο που χάρις σ’ εσάς σώθηκε η ζωή του.
«Αγάπη είναι να αιματοδοτείς
χωρίς ποτέ να μάθεις
ποιος πήρε από το αίμα σου
δύναμη για να ζήσει…»
είναι λόγια ενός ευεργετημένου ανθρώπου που κέρδισε την υγεία του από την προσφορά του αίματός σας.
 
 
  Αγαπητοί εθελοντές αιμοδότες είναι ελάχιστο ένα απέραντο «ευχαριστώ» που σας οφείλουν τόσοι φίλοι μας που μεσολάβησα για να τους βοηθήσετε. Ήταν μοναδική η προσφορά σας!!! Πίστευα και πιστεύω πάντα ότι εσείς είστε… Ολυμπιονίκες Ζωής!
Ένας φίλος αιμοδότης, Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, μου είπε: «Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να αρνηθούμε να δώσουμε μια μονάδα αίμα που είναι Θείο δώρο σ’ αυτόν που τόχει ανάγκη, σ’ αυτόν που κάνει αγώνα ζωής».
 
Σ’ ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΦΙΛΕ
 
Δεν θέλω να σου πω για μένα παραμύθια,
θέλω να ξέρεις μόνο την αλήθεια.
Σ’ έχω ανάγκη στον δικό μου αγώνα
θέλω απ’ το δικό σου αίμα μια σταγόνα.
Ήταν η ποιητική παράκληση του ανθρώπου που είχε ανάγκη το αίμα για να ζήσει.
 
 
  Μια μικρή ευχαριστήρια επιστολή γράφει:
«Τα παιδιά μου κι εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την αιμοδοσία Σαντορίνης για την βοήθεια που προσφέρατε στον σύζυγό μου με την προσφορά αίματος κατά την διάρκεια της πολύμηνης ασθένειάς του. Σε κάθε έκκλησή μας για αίμα, η ανταπόκρισή σας ήταν αμεσότατη και προθυμότατη.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους αιμοδότες της Σαντορίνης που προσφέρουν αφιλοκερδώς αίμα και βοηθούν τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη μεταγγίσεων».
Σας ευχαριστώ πολύ
Σούλα Μητροπούλου”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *