ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ

Κατερίνα Γιαννακά μέλος της ΚΕ του Σύριζα ΠΣ και αναπληρώτρια συντονίστρια στο τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

 

 

 

 

 

Κατερίνα Γιαννακά μέλος της ΚΕ του Σύριζα ΠΣ

«Και στης νύχτας το λαμπάδιασμα

να πυκνώνει ο δεσμός μας

και να σμίγει παλιές κι αναμμένες τροχιές

με το ροκ του μέλλοντος μας»

 

Η μαθητική νεολαία των νησιών μας, από το πιο μεγάλο νησί, ως και το πιο μικρό, μέχρι την  Αντίπαρο, την Ανάφη, τη Φολέγανδρο, παρούσα στις κινητοποιήσεις της νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, για την τραγωδία στα Τέμπη, στέλνει τα δικά της μηνύματα. Ο ξεσηκωμός της είναι πρωτόγνωρος, μαχητικός, ελπιδοφόρος και γι αυτό «ενοχλητικός» για το καθεστώς Μητσοτάκη.

Κάποιοι «εγκάθετοί» του στα νησιά μας, έντρομοι, θυμούνται παλιές δοκιμασμένες παρακρατικές πρακτικές καθυπόταξης του πολιτικού φρονήματος και της αγωνιστικότητας των πολιτών και επιχειρούν να τις εφαρμόσουν και πάλι, ματαιοπονούν όμως.

 

Την ώρα που σύσσωμη η Νεολαία της χώρας είναι μπροστάρης με το μαχητικό της παρόν στις γιγαντιαίες κινητοποιήσεις θυμού, οργής, αγανάκτησης, για την τραγωδία των Τεμπών, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φολεγάνδρου, μοναδικός ίσως αυτοδιοικητικός από όλη την Ελλάδα, απαίτησε από τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκείου να κατεβάσουν το πανό που έχουν αναρτήσει στο σχολείο για την τραγωδία των Τεμπών.

Η απάντηση των νέων της Φολεγάνδρου είναι κατηγορηματική: «Για άλλη μια φορά αυτό το νησί δείχνει πόσο πίσω είναι. Σήμερα μας είπε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να κατεβάσουμε το πανό και να μην το… παρατραβήξουμε. Με αυτόν τον τρόπο πενθούμε εμείς τους ανθρώπους που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να ήταν φίλοι μας, αδέρφια μας, γονείς μας και αν είχαμε γεννηθεί και άλλη χρονολογία συμφοιτητές μας… Το πανό δεν θα κατέβει, δεν θα αφήσουμε να κατέβει.».

 

Τα λόγια των νέων της Φολεγάνδρου και η αντίδρασή τους, δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα, αναζητούν τη συλλογικότητα και στις κρίσιμες στιγμές δηλώνουν δυναμικά το παρόν τους. Οι νέοι αντιστέκονται και διεκδικούν το μέλλον τους. Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φολεγάνδρου μια επιλογή έχει, να  παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος.

Η Φολέγανδρος και η Ανάφη, δυο νησιά – τόποι εξορίας αγωνιστών της Ελευθερίας, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ.

Η μαθητική τους νεολαία με τη δυναμική αγωνιστική της παρουσία τιμά την ιστορία τους, τιμά εκείνους τους αγωνιστές, ένας από τους οποίους ήταν και ο ιδρυτής του σχολείου τους ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *