ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

“ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΓΑΛΗΝΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΑΣ”

 

 

  “Η Σαντορίνη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Αλλά χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν κάθε χρόνο στο νησί για να απολαύσουν τον ήλιο και να θαυμάσουν τα λευκοντυμένα σπίτια και τα ηλιοβασιλέματα”, γράφει στην αγγλική και γερμανική του έκδοση το περιοδικό winetouristmagazine  προτείνοντας καλύτερους τρόπους για να περάσει κάποιος όμορφα. “Γιατί να στριμώχνεστε με άλλους 30.000 ανθρώπους την ώρα που δύει ο ήλιος, ενώ μπορείτε να απολαύσετε γαλήνια το κρασί σας;”, λέει χαρακτηριστικά.

Οι προτάσεις του περιοδικού, που όπως λέει ο τίτλος του είναι ειδικευμένο στις οινικές περιηγήσεις, αναφέρεται στα υψηλής ποιότητας κρασιά της Σαντορίνης και των διακρίσεων που έχουν. Ωστόσο περιλαμβάνει πολλές προτάσεις για δραστηριότητες και τον πολιτισμό. Στη συνέχεια κάνει μια περιήγηση σε μια σειρά οινοποιείων του νησιού,

“Μπουτάρη

Ιδρύθηκε το 1989, Οινοποιείο Μπουτάρη και δημιούργησε την πρώτη δημόσια αίθουσα γευσιγνωσίας στη Σαντορίνη. Ήταν επίσης ο πρώτος που εξήγαγε κρασί από τη Σαντορίνη”.

ΓΑΒΑΛΑΣ

“ Το Οινοποιείο Γαβαλάς, που βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι, ιδρύθηκε τον 19ο αιώνα. Ο Γιώργος Γαβαλάς παράγει την τέταρτη γενιά κρασί “Γαβαλά”.

ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ

Ο Βενετσάνος στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ήταν το πρώτο βιομηχανικό οινοποιείο στην Σαντορίνη και τις Κυκλάδες. Το κτήμα βρίσκεται στο Μεγαλοχώρι. Βρίσκεται πάνω από το λιμάνι και χτίστηκε σε ένα βράχο για να κάνουν χρήση της βαρύτητας στην παραγωγή κρασιού. Το 1979, η παραγωγή σταμάτησε μέχρι το οινοποιός Ιωάννα Βαμβακούρη με τους ιδιοκτήτες, τους αδελφούςΝίκος και Βαγγέλης Ζώρζος, συγχωνεύονται και το 2015 συνέχισε την παραγωγή του κρασιού κάτω από την ετικέτα Βενετσάνος.

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

Ο Χατζηδάκης βρίσκεται στην πόλη του Πύργου και είναι ένα από τα λίγα οργανικά οινοποιεία του νησιού. Ιδρύθηκε από τους Χαρίδημο και Κωνσταντίνα Χατζηδάκη το 1997, παράγοντας σε δέκα στρέμματα αμπελώνων Ασύρτικο, Αηδάνι, Vinsanto και το κόκκινο σταφύλι Μαυροτράγανο.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ SANTOWINES

Ο συνεταιρισμός κρασιού Santo είναι επίσης στον Πύργο. Ξεκίνησε το 1970, τώρα αποτελείται από 1.000 μέλη και παράγει το ήμισυ του κρασιού στο νησί (1 εκατομμύριο λίτρα). H Santo είναι ένα δημοφιλές οινοποιείο για τους επισκέπτες. Λεωφορεία με τουρίστες καταλήγουν εδώ, αλλά είναι επίσης δυνατό καθίσετε σε ένα ήσυχο τραπέζι με θέα την καλντέρα, το τεράστιο ηφαιστειακό κρατήρα, γεννιέται από τη Σαντορίνη.

ΣΙΓΑΛΑΣ

Ο Σιγάλας, ένας μαθηματικός από τη Σαντορίνη, ξεκίνησε το 1998 με την εμπορική παραγωγή του κρασιού και μεταφέρθηκε στο σημερινή του ακίνητο στην Οία, στη βόρεια ακτή της Σαντορίνης”.

WAS TUN AUF SANTORIN? – WEIN PROBIEREN!

Santorin bei Nacht

Santorin bei Nacht

Mit dem Auto können Sie bis Vlychada fahren, das im südlichen Teil von Santorin liegt. Zwar gibt es rund um Santorin schöne Strände, viele Einheimische sagen aber, dass dies der beste Strand auf der Insel ist. Hier ist ein geschäftiger Hafen mit Fischerbooten und Tavernen, sowie eine Marina mit Yachten. Der Strand ist ein langer Streifen mit grauem vulkanischen Sand und weißen Felsen. Was diesen Strand umso interessanter macht ist, dass er sehr abgeschieden und ruhig ist, ideal für einen entspannten Nachmittag zum Sonnenbaden.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *