Γ.ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ:ΑΠΕΒΙΩΣΕ ΜΙΑ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

Με απέραντη θλίψη αποχαιρέτησε η Ίος έναν ανιδιοτελή αγωνιστή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τον Γιώργο Βολικάκη ο οποίος έφυγε μετά από έξι μήνες σκληρής μάχης. O Γιώργος Βολικάκης είχε γεννηθεί το 1945 στην Ίο και σε ηλικία 14 ετών αναχώρησε για την Αθήνα όπου εργάστηκε σκληρά στην οικοδομή.  Επέστρεψε όμως στη γενέτειρά του και ήταν από τους πρωτοπόρους του τουρισμού, κατασκευάζονται το ξενοδοχείο Ποσειδών στο λιμάνι της Ίου.

Όμως δεν έμεινε στη μάχη για την επιβίωση και την οικογένειά του. Με πάθος, επιμονή και κυρίως ανιδιοτέλεια, ασχολήθηκε με τα κοινά.  Την πρώτη τετραετία της εκλογής του, το 1990 ήταν αντιπρόεδρος της κοινότητας . Οι συμπολίτες του τον εξέλεγαν συνεχώς και διετέλεσε επίσης αντιδήμαρχος ως το 2009, προσφέροντας τεράστιο έργο σε όλους τους τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε.  Υπήρξε ο άνθρωπος της καθημερινότητας, ο συμπαραστάτης του απλού πολίτη, ο εργάτης που θα έλυνε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα. Η αγάπη του για το νησί, τον έκανε αρκετές φορές να αγνοήσει το πολιτικό κόστος, αφοσιωμένος απαρέγκλιτα στην ευημερία της ‘Ιου.

Επιστρέφοντας στον ιδιωτικό του βίο ασχολήθηκε ενεργότερα με το ξενοδοχείο του αλλά -φύση ανήσυχη και εργατική-  άφησε το αποτύπωμά της δουλειάς του ως υπεργολάβος οικοδομών.

Η καρδιά του όμως τον πρόδωσε και ύστερα από ένα σοβαρό επεισόδιο διακομίστηκε αρχικά στο κέντρο υγείας Ίου, εν συνεχεία στο νοσοκομείο Σαντορίνης και με το αεροπλανάκι του Ιδρύματος Λούλας και Ευάγγελου Νομικού από το νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης  σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου και άφησε την τελευταία του Πνοή.

Οι άνθρωποι που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του μεταξύ αυτών και δήμαρχος Ιητών Γιώργος Πουσσαίος εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια αυτού του έντιμου ανιδιοτελούς και αφοσιωμένου ανθρώπους.  Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης προς τους κυρίους Μάκη Κανακάρη και Γιάννη Γρατσία που από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν για να λάβει την καλύτερη θεραπεία.

Ο Γιώργος Βολικάκης  υπήρξε ένας εμβληματικός άνθρωπος της αυτοδιοίκησης θέτοντας πάντοτε το δημόσιο συμφέρον και την ευημερία των πολιτών που τον τιμούσαν ανελλιπώς με την ψήφο τους. πάνω από την ιδιωτική του ευμάρεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *