Φόβοι για χάος στη κυκλοφοριακή κατάσταση στο λιμάνι Αθηνιού.

Για τη τελευταία στιγμή αφήνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τη χωροθέτηση της στάθμευσης των επαγγελματικών τουριστικών οχημάτων στο λιμάνι του Αθηνιού.

 

 

  Δελτίο Τύπου Σ.Ε.Ο.Ο.Κ.

Έπειτα από τη προχθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπροέδρου του ΣΕΟΟΚ  Βασίλη Κασιμάτη με τον πρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Άγγελο Ρούσσο σχετικά με το πότε «επιτέλους» θα δοθεί μια σαφή απάντηση για το που θα σταθμεύουν τα «βανάκια» και τα τουριστικά λεωφορεία ώστε να από-επιβιβάζουν στα πλοία τους χιλιάδες τουρίστες, η δοθείσα απάντηση ήταν…: «στας καλένδας»!

 

 

  Πιο συγκεκριμένα, το Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων δια του αντιπροέδρου του Βασίλη Κασιμάτη και η Ένωση τουριστικών λεωφορείων δια του προέδρου της Λουκά Φωτεινού – «Κελένη», είχαν επισκεφτεί τον πρόεδρο κ. Ρούσσο στα τέλη του Ιανουαρίου για το ίδιο θέμα και είχαν λάβει δέσμευση ότι το Λιμενικό Ταμείο θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη χωροθέτηση περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

 

 

  Εντούτοις και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και καθώς βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου, ακόμα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με τους επαγγελματίες μεταφορείς στον τουρισμό να βρίσκονται στο «αμήν», αφού ο πρόεδρος κ. Ρούσσος δήλωσε προχθές ότι θα καθυστερήσουν ακόμα 20 και πλέον (!!!) μέρες!

 

 

  Στη τελευταία επικοινωνία με το Λιμενικό ταμείο ανακοινώθηκε στον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, ότι το Σωματείο «ΣΕΟΟΚ» ως ύστατη προσπάθεια υπομόχλευσης του «αυτονόητου» θα προχωρήσει σε επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Απριλίου το «ΣΕΟΟΚ» θα εισαγάγει θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου με τίτλο την «Άμεση χωροθέτηση στάθμευσης επαγγελματικών Οχημάτων στον ΑΘηνιό».

 

  Είναι ξεκάθαρο ότι οι επαγγελματίες δεν έχουν κανένα σκοπό να αφήσουν τη κατάσταση στη μοίρα της, ούτε βέβαια να δεχτούν την όποια «ειλημμένη» απόφαση δίχως αυτή να έχει περάσει από διαβούλευση με τους 2 συναρμόδιους φορείς, ήτοι το Σωματείο Εκμισθωμένων Οχημάτων με Οδηγό Κυκλάδων (ΣΕΟΟΚ) και την Ένωση Τουριστικών Οχημάτων Δημοσίας Χρήσεως, ως «αδελφό» σωματείο.

 

 

  Άλλωστε αυτό το μήνυμα δόθηκε και κατά τη συνάντηση του ΣΕΟΟΚ με την Λιμενάρχη Θήρας Κωνσταντία Κορακά, με την τελευταία να ξεκαθαρίζει ότι το θέμα της χωροθέτησης αφορά αποκλειστικά και μόνο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και ότι το Λιμεναρχείο δεν έχει καμία αρμοδιότητα σε μία τέτοια απόφαση.

 

  Η καθυστέρηση του Λιμενικού Ταμείου ως προς τη χωροθέτηση της στάθμευσης των επαγγελματικών οχημάτων στον Αθηνιό δημιουργεί ήδη πολλαπλά προβλήματα στην τουριστική διαχείριση του νησιού, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει φειδωλά κάποιες μεταφορές από τα πλοία σε προορισμούς του νησιού και οι μεταφορείς ακόμα δεν έχουν ενδεδειγμένη θέση και χώρο στο λιμάνι.

 

  Μετά από όλα αυτά, καθίσταται σαφές ότι η κινητοποίηση των επαγγελματιών θα είναι πλέον άμεση και κυρίως δυναμική, αφού από αυτή τη δράση θα εξαρτηθεί αν η Σαντορίνη θα ξαναζήσει τις εικόνες του χάους και τη ντροπής που όλοι μας βιώσαμε το 2018 και 2019!”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *