“ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ &- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ”

Εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας

 

 

 

 

 

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας πραγματοποίησε την Κυριακή στο Καμάρι της Σαντορίνης, Εκδήλωση- Συζήτηση με θέμα : ΦΩΤΙΕΣ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ &- ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ που επιμελήθηκαν και συντόνισαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Ψαρρός, Εκάβη Χαραλαμπάκου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

 

Στο άνοιγμα της εκδήλωσης η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Αργυρού σημείωσε : “Αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της τελευταίας εικοσαετίας στην Ελλάδα , εύκολα διαπιστώνει ότι πριν από κάθε καταστροφή που προήλθε από φυσικά φαινόμενα υπήρχαν και οι κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι ο κρατικός μηχανισμός ήταν προετοιμασμένος για την αντιμετώπισή της… Οι θλιβερές εικόνες καταστροφής που εμφανίζονται στη χώρα μας μετά από κάθε δυνατή βροχή και πυρκαγιά αλλά ακόμη και μετά από μια ολιγόωρη χιονόπτωση, γεννά αβίαστα το ερώτημα, πως εξηγείται αυτή η μακροχρόνια αδυναμία ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού σε τόσο μεγάλο βαθμό;.

 

Η απάντηση στο ερώτημα αναδύθηκε αβίαστα στη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο από τις μαρτυρίες πυρόπληκτων και εθελοντών της περιοχής στα αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ” της Νέλλης Ψαρού και του Γιάννη Λαζάρου για τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια το 2021 όσο και από τις παρεμβάσεις που έγιναν : Το κράτος με όλα του τα θεσμικά όργανα και υπηρεσίες (κυβέρνηση, περιφέρειες, δήμοι, πυροσβεστική) εφαρμόζει την πολιτική “κόστος- όφελος” σε συμφωνία με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτιμά να αποζημιώνει τους πληγέντες παρά να προλαμβάνει τις καταστροφές με κατάλληλες υποδομές και να θωρακίζει, να προστατεύει τα δάση, τη βιοποικιλότητα, το ζωικό κεφάλαιο, τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους. Θεωρεί τις φυσικές καταστροφές “ευκαιρίες” και χρηματοδοτεί αφειδώς με δις ευρώ, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες για την αποκατάσταση ζημιών ή δημιουργία επενδύσεων απογυμνώνοντας συνεχώς τις κρατικές υπηρεσίες.

 

Στην εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις:

 

• Αντώνης Ραλλάτος, δασολόγος, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ
• Μαρία Καραμανώφ από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας
• Γιώργος Δανέζης από το Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας
Οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση
• Γιάννης Αγγέλου, υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
• Γιώργος Καΐκης, Δήμος Τρικκαίων (Τρίκαλα)
• Βασίλης Ελευθερίου, Δήμος Πλαστήρα (Καρδίτσα)
Στο κλείσιμο, η Μαρία Αργυρού κάλεσε σε υπερψήφιση του αγωνιστικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για οργάνωση του αγώνα για όλα αυτά που αξίζουν στο λαό μας τον 21ο αιώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *