FORBES: “ΓΙΑΤΙ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΤΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ”

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

 

 

 

 

“Το νησί διαθέτει εκπληκτικό τοπίο. Ασβεστωμένα σπίτια στις δύο κύριες πόλεις των Φηρών και της Οίας που προσκολλώνται στις όμορφες πλευρές του βράχου, που κάποτε αποτελούσαν την αρχαία ηφαιστειακή καλντέρα. Οι μπλε ζωγραφισμένοι θόλοι των τοπικών εκκλησιών βρίσκονται σε όλους τους οικισμούς, και έχουν γίνει το σύμβολο της Σαντορίνης”. Έτσι ξεκινά το εκτενές αφιέρωμά του το διάσημο αμερικανικό περιοδικό FORBES. Εστιάζει κυρίως στην οινική παράδοση του νησιού, με τον συντάκτη Josef Micallef, να επισημαίνει:

“Ο τουρισμός είναι η κύρια βιομηχανία στη Σαντορίνη ακολουθούμενη από τη γεωργία. Η βιομηχανία κρασιού του νησιού χρονολογείται από τουλάχιστον 3.500 χρόνια και πιθανότατα είναι και μεγαλύτερης ηλικίας. Υπάρχουν πάνω από 14.000 στρέμματα αμπελώνων στο μικροσκοπικό νησί.

Οι αποδόσεις είναι χαμηλές, και τα σταφύλια πρέπει να συλλέγονται με το χέρι. Το αμμώδες, ηφαιστειογενές έδαφος εμποδίζει την εξάπλωση της φυλλοξήρας, έτσι ώστε τα αμπέλια φυτεύονται από τις δικές τους ρίζες. Οι αμπελώνες δεν αρδεύονται, εκτός από την πρώτη εγκατάσταση τους. Οι περισσότερες βροχοπτώσεις πέφτουν το χειμώνα, αλλά το πλούσιο σε ελαφρόπετρα χώμα, βοηθά στη συγκράτηση του νερού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού Η έντονη ημερήσια διακύμανση της θερμοκρασίας διατηρεί την οξύτητα. Τα περισσότερα κρασιά ζυμώνονται χρησιμοποιώντας φυσικές ζυμώσεις”.

Στη συνέχεια, κάνει ειδική αναφορά στα Οινοποιεία, Βενετσάνος, Αργυρός και Γαβαλάς, αναλύοντας τις ιδιαιτερότητες και την ποιότητα των κρασιών τους.

Όλο το αφιέρωμα ΕΔΩ.

 

39 views

Why You Should Explore Santorini And Its Wines

 

 

 

 

.

 

 

 

Argyros’ Vinsanto is a combination of 80% Assyrtiko, 10% Aidani and 10% Athiri. After pick

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *