ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Ευρωπαϊκή διάκριση για το τεχνικό γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ.

 

 

 

Με το Ευρωπαϊκό βραβείο BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019 διακρίθηκε το τεχνικό γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ (www.champsas.gr) για το έργο “Γραμμή – Επίπεδο – Πρίσμα” (http://bigsee.eu/inside-a-cube-line-plane-prism-by-dimitris-champsas-architectural-office-greece/), που αφορά στην προσθήκη σοφίτας σε οροφοδιαμέρισμα. Ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης κατοικίας, από τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Χάμψα, στηρίζεται στη θεωρία των μοντέρνων ζωγράφων W. Kandinsky και P. Klee, όπως την ανέπτυξαν στην ιστορική σχολή Bauhaus και όπως την επεκτείνει το βραβευμένο γραφείο στην τρίτη διάσταση.

Η τελετή απονομής θα λάβει χώρα στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής BIG ARCHITECTURE (https://www.facebook.com/events/219002472336820/), που ως σκοπό έχει την ανάδειξη και την προβολή κορυφαίων πρακτικών σχεδιασμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το τεχνικό γραφείο ΧΑΜΨΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ -με έδρα την Αθήνα, τη Σαντορίνη και την Κω- δραστηριοποιείται με παντός τύπου αδειοδοτήσεις και με το σχεδιασμό κτηρίων και εσωτερικών χώρων καθώς και ειδικευμένες μελέτες αναστήλωσης και επανάχρησης ιστορικών κτηρίων. Έργα του, με θέμα την κατοικία, ξενοδοχεία, εμπορικούς χώρους και χώρους εστίασης, φιλοξενούνται σε εκθέσεις και εκδόσεις σχετικά με την αρχιτεκτονική, καθώς και στον αρχιτεκτονικό τύπο της χώρας μας και του εξωτερικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *