ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2023 ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΚΥΖΗ

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

  “Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής επιστρέφει τον Ιούνιο για 24η χρονιά και σε προσκαλεί να εξερευνήσεις διαφορετικές μουσικές κουλτούρες σε περισσότερες από δεκαπέντε πόλεις.

Ρυθμοί και μελωδίες θα αντηχήσουν από την Αθήνα έως την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα έως την Ξάνθη και την Λευκάδα μέχρι την Ρόδο, υπενθυμίζοντας ότι ο Ιούνιος είναι ο κατεξοχήν μήνας της Μουσικής.

  Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την  Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Έκτοτε η Ελλάδα τιμά την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής κάθε χρόνο, πραγματοποιώντας δράσεις την 21η Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστάσιου που αποτελεί και επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες για τις πόλεις που θα γιορτάσουν και το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.europeanmusicday.gr.

Την Σαντορίνη, με τοπικό συντονιστή για άλλη μία χρονιά το Εθνικό Ωδείο Θήρας και υπό την αιγίδα του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ., θα εκπροσωπήσουν η Χορωδία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και σπουδαστές των Κλασικών και Σύγχρονων Τμημάτων του Εθνικού Ωδείου Θήρας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 (ώρα 20.00)

Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη

Συναυλία Σπουδαστών Κλασικών Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας

Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 (ώρα 20.00)

Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη

Συναυλία Σπουδαστών Σύγχρονων Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 (ώρα 20.00)

Μπελλώνειο Πολιτιστικό Κέντρο

Συναυλία “Τίποτα πιο εκλεκτό;” με τη Χορωδία Ενηλίκων και την Παιδική Χορωδία του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. και του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και νήσων

Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 (ώρα 20.00)

Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη

Συναυλία Σπουδαστών Κλασικών Τμημάτων Εθνικού Ωδείου Θήρας”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *