ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ- ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΥ ΘΑΛΛΕΛΑΙΑ ΙΑΚΩΒΙΝΑ

 

 

 

 

“Έξω από το ξύλινο παράθυρο της ασφαλούς φωλιάς μας αργοσβήνει ένα τέλος και μια αρχή μας χαιρετίζει να ανοίξουμε τα ξύλινα υλικά φύλλα ενός παραθύρου και τα δικά μας βαθιά κρυμμένα μας όνειρα. Ένα τέλος μιας εποχής που φοβάσαι να αναπολήσεις, που τρομάζεις να κοιτάξεις, που σε πείθουν για μια συνέχεια γεμάτη ψεύτικα πλαστικά ουτοπικά άνθη σε έναν κόσμο γεμάτο από ψεύδη, συκοφαντίες, σε μια χώρα που ο Ιούδας θα ήταν ένας εκ των πολλών.

 

 

Επιβαλλόμενα μέτρα, αυξημένες τιμές στην ενέργεια, προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα τρόφιμα γίνονται είδος πολυτελείας, το σπίτι γίνεται ένδειξη πλουτισμού, η περίθαλψη στην Υγεία είναι προϊόν χλευασμού και απαξίωσης. Τα παιδιά διδάσκονται σε αίθουσες προκατασκευασμένες, τα σχολικά μας συγκροτήματα υποβαθμισμένα, ο πολιτισμός μας «άχρηστες παλιές πέτρες» και «παλιοκαλλιέργειες», όπως κάποιοι φωνάζουν, θυσία στον βωμό του χρήματος. Οι γυναίκες χωρίς δικαιώματα, χλευάζονται αν προβάλουν απ’ το στόμα τους την λέξη βία και βιασμός. Τα ΑΜΕΑ γίνονται προϊον υποτίμησης και περιθωριοποίησης μπροστά στο εύκολο κέρδος. Τα νησιά μας είναι απλώς εκτεθειμένα στον τουρισμό χωρίς να νοιάζονται για τις υποδομές και τους κατοίκους. Και πόσα άλλα, να δεις τι σου φυλάνε για μετά…

 

Πού είναι η προσβασιμότητα σε ανθρώπους που το χρειάζονται; Πού χάθηκε η ελευθερία της κίνησης και η δημοκρατία πίσω από τα επιβαλλόμενα μέτρα; Πώς αντέχει η επιβίωση του ανθρώπου χωρίς τα κύρια δημόσια αγαθά προσβάσιμα σε όλους; Πόση ασθένεια να αντέξει ο άνθρωπος πριν καταρρεύσει ψυχή τε και σώματι χωρίς δημόσια υγεία; Πόσες παιδικές ψυχές θα καταστραφούν σαν περιθωριοποιημένα νιάτα; Πόση ιστορία να γκρεμιστεί , πόσα έθιμα να διαλυθούν και πόσες παραδόσεις να αφανιστούν για τον πλουτισμό; Πόσα γυναικεία και παιδικά κορμιά θα βασανιστούν για να πιστέψουν το αυτονόητο, την τιμωρία των εγκλημάτων; Τι επαιτεία χρειάζονται τα ΑΜΕΑ για να τα προσέξουν στα αυτονόητα της ζήσης τους;

Τι προβάλουν τα νησιά μας χωρίς πολιτισμό και υποδομές; Τι είναι τελικά η πατρίδα αν δεν είναι οι άνθρωποι, που ζουν σε αυτήν; Τι είναι τελικά η ευημερία αν δεν είναι η ευζωία των πολιτών ετούτης της Γης; Τι είναι τα βάσανα όλα αυτά χωρίς τη λύτρωση; Τι είναι η Μεγάλη Παρασκευή και η ζωή εν Τάφω χωρίς την επάνοδο στην ζωή; Τι είναι το Πάσχα χωρίς την Ανάσταση; Ως γυναίκα, ως ΑΜΕΑ, ως δικηγόρος, ως υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΣ για την Ανάσταση βγαίνω μπροστά, για την Δικαιοσύνη και για τα Δημόσια αγαθά θα παλεύω, για την Παιδεία θα αγωνίζομαι, για την Υγεία αιμορραγώ, για τον Πολιτισμό δωρίζω όλο μου το είναι στην υπηρεσία της πατρίδας. Για τις γυναίκες και τα ΑΜΕΑ στέκομαι απέναντι στην κακομεταχείριση. Για τα νησιά μας παλεύω με τα κύματα.

Άστε την πίστη σας να κλονίσει την πραγματικότητά σας και να εντάξει στην ζωή σας την δύναμη της ελπίδας για το αύριο.

Ελάτε να αλλάξουμε τα δεδομένα τους. Για να πούμε καλημέρα στον Κεμάλ. Ευλογημένη Ανάσταση ψυχής, ευλογημένη Ανάσταση του τόπου μας. Ευλογημένη Ανάσταση Πατρίδας. Δικαιοσύνη παντού”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *