ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΟΙ ΝΕΑΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, 1-7 Νοεμβρίου 2016, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, μέσα διοργανώνει μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!.

 

thilasmos1  Μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα συμμετέχουν και φέτος, για 7η συνεχή χρονιά, στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό, που έχει ως σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Σε αυτήν την γιορτή συμμετέχουν οι περισσότερες ομάδες του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού που βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις και νομούς της Ελλάδας. Όλες οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την «από μητέρα προς μητέρα» προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Το μεγάλο ραντεβού είναι την Κυριακή 06 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Η Σαντορίνη εκπροσωπώντας την «Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού, Κυκλάδων» θα συμμετέχει για 3η χρονιά.

Ευγενικά, λοιπόν, σας καλούμε να συμμετέχετε στην γιορτή μας

και στη μετάδοση της αξίας του θηλασμού από άκρη σε άκρη, ώστε ο θηλασμός ως φυσική λειτουργία να γίνει μέρος της καθημερινότητάς.

Ως εθελόντριες μητέρες θέλουμε να προάγουμε την αξία του μητρικού θηλασμού, να σπάσουμε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν τη θηλάζουσα μητέρα κατ’ οίκον περιορισμένη και το μητρικό γάλα να γίνει ξανά η βασική τροφή του βρέφους σε κάθε οικογένεια.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, 1-7 Νοεμβρίου 2016, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, μέσα διοργανώνει μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό!

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ SANTONEWS

Όταν το 2013, μια θαρραλέα νέα μητέρα εκδιώχθηκε σκαιά, από τους υπαλλήλους ενός εστιατορίου και το κατήγγειλε, η σελίδα είχε γράψει: “ο θηλασμός δεν είναι θέαμα, δεν είναι αισθητική παρεκτροπή, δεν παραβιάζει κανένα ηθικό κανόνα και χρέος κάθε κοινωνίας είναι να τον ενθαρρύνει, όχι να τον κρύβει πίσω από παραβάν ή κλειστές πόρτες. Κυρίως –και αυτό αφορά κατ’ επάγγελμα «υπερασπιστές» της εικόνας του νησιού- η εικόνα που εκπέμπει μια μητέρα που νιώθει την άνεση, την ελευθερία και την ευχέρεια να είναι μητέρα, προσθέτει μια ευπρόσδεκτη «Mother& Family Friendly», διάσταση στο τοπικό Brand Name”.

Αναδημοσιεύτηκε τότε σε δεκάδες ιστοσελίδες. Και η στάση της Santonews, δεν έχει αλλάξει. Έχει ενισχυθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *