ΕΣΘΠ: ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔ, ΖΗΤΑ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΦΟΥΡΟΣ

 

 

  

Ο Πρόεδρος της ΕΣΘΠ κ. Μάρκος Καφούρος

Οι εργαζόμενοι, είναι εργαζόμενοι. Όπου κι αν δουλεύουν. Και η ανάγκη να επεκταθούν τα μέτρα ανάγκης και στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, περισσότερο αναγκαία. Η επιστολή του Προέδρου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων-SantoWines κ. Μάρκου Καφούρου, θέτει το ζήτημα, στη σωστή διάσταση.

  Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων. Ούτε επιχειρήσεις, διαφορετικού αποτυπώματος.

 

 

 

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΘΠ

Κύριοι Yπουργοί,

Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οινοποιητικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας, αντιλαμβάνομαι ότι το γνωρίζετε πολύ καλά.

Παρότι λοιπόν λάβατε μέτρα προστασίας για τις πληττόμενες οινοποιητικές επιχειρήσεις, φαίνεται ότι με τους ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας που ορίσατε, αυτά περιορίστηκαν στις αμιγώς ιδιωτικές οινοποιητικές επιχειρήσεις, αφήνοντας εκτός τις συνεταιριστικές οινοποιητικές, που έχουν ένα ευρύτερο αντικείμενο.

Όμως ένας κύριος ΚΑΔ δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την οικονομική εικόνα μιας επιχείρησης. Το 95% του τζίρου μας προέρχεται από την εμπορία και διάθεση οίνου, παλεύοντας ταυτόχρονα να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδοσιακές καλλιέργειες φάβας και τομάτας με οικονομική ζημιά.

Έχουμε ζητήσει από εσάς άμεσα, αλλά και μέσα από τα συλλογικά όργανα (ΚΕΟΣΟΕ), να διευρυνθούν οι ΚΑΔ με τις επιχειρήσεις που πραγματικά πλήττονται και δεν συμπεριλαμβάνονται μέχρι στιγμής, στην περίπτωσή τη δική μας τον ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας: 0163 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε.

Κύριοι Υπουργοί,

προκειμένου να κρατήσουμε το συνεταιρισμό μας ζωντανό, ζητούμε την άμεση υπαγωγή του ανωτέρω ΚΑΔ στον κατάλογο με τις πληττόμενες δραστηριότητες. Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωρίζουμε ότι η Ένωσή μας θα αναγκασθεί να αναστείλει τις δραστηριότητές της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 71 εργαζόμενους της ΕΣΘΠ αλλά και για την παραγωγή σταφυλιών του νησιού, που αυτή τη στιγμή διαχειριζόμαστε σε ποσοστό τουλάχιστον 40% και σε περιόδους κρίσης άνω του 60%.

Με αγωνία,

Μάρκος Καφούρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *