Ερώτηση Μάρκου Καφούρου για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας

 

 

 

 

“Την άμεση επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας, ζητά με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη, ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

 

Ο κ. Καφούρος περιγράφει πως το 2020 το Υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε σε αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μουσειακού κελύφους και στην επανέκθεση της μόνιμης έκθεσης του αρχαιολογικού μουσείου Θήρας. Η ολοκλήρωση του έργου και η επαναλειτουργία του μουσείου είχε προβλεφθεί για το έτος 2022, δυστυχώς όμως, υπάρχει σοβαρή αστοχία στο προβλεπόμενο αυτό χρονοδιάγραμμα.

«Σήμερα, το αρχαιολογικό μουσείο Θήρας που λειτουργούσε αδιαλείπτως από το 1968 παραμένει εκκωφαντικά κλειστό παρά τις προβλέψεις – δεσμεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων, υπογραμμίζοντας το αρνητικό πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα, την απώλεια εσόδων και τον υποβιβασμό της τουριστικής προβολής – αξίας του νησιού που προκαλούνται από τη μη λειτουργία του.

Τέλος, ο κ. Καφούρος επισημαίνει ότι «το έργο πρέπει να αποδοθεί προς λειτουργία πριν την έναρξη της επερχόμενης τουριστικής περιόδου ώστε το θηραϊκό κοινό και οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού να αποκτήσουν πρόσβαση στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φυλάσσονται στο αρχαιολογικό μουσείο Θήρας» και ρωτάει την υπουργό:

«1. Σε ποια μέτρα προτίθεστε να προβείτε ώστε να υπάρξει άμεση επιτάχυνση των εργασιών ανακατασκευής του αρχαιολογικού μουσείου Θήρας;

  1. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών ανακατασκευής θα επιτρέψει την πλήρη λειτουργία του πριν την επερχόμενη τουριστική περίοδο;». 

 

 

Επισυνάπτεται ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *