ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ο. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ

“ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ”

 

 

 

 

“Κύριε Υπουργέ,

Η πρόσφατη απόφαση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας για την αναστολή των αεροδιακομιδών ασθενών από το νησί προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, γέμισε ανησυχία και οργή τους κατοίκους του νησιού.

Το αεροσκάφος έχει παραχωρηθεί δωρεάν εδώ και 25 χρόνια από το Ίδρυμα Λούλας & Ευάγγελου Νομικού, με εξειδικευμένο προσωπικό, για την αεροδιακομιδή ασθενών και την τελευταία δεκαετία έχει πραγματοποιήσει 1853 πτήσεις, μεταφέροντας 2.748 ασθενείς. Η εν λόγω δωρεά, πέρα από τον κοινωφελή της χαρακτήρα, έχει εξοικονομήσει πολλά εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, και παράλληλα, συμβάλλει και αυτή στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως.

Ο νέο-διορισθείς από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Διοικητής του Γ.Ν.Θήρας, κ.Πανοτόπουλος, γνωμοδότησε – αναρμοδίως – πως το αεροσκάφος είναι ακατάλληλο, παρά τα πλήρη πιστοποιητικά ασφαλείας που αυτό διαθέτει, αλλά και παρά την επιτυχημένη αεροδιακομιδή όλων αυτών των χιλιάδων ασθενών, καθώς και την έως σήμερα επιτυχή συνέργεια του ΕΚΑΒ στη διαδικασία αυτή.

Γίνεται αντιληπτό πως μία τέτοια αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απόφαση, και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής σαιζόν, εκτός από μεγάλα ερωτηματικά γεννά και την αγανάκτηση, αλλά και την ανασφάλεια στους κατοίκους του νησιού, ενώ παράλληλα το υποβαθμίζει τουριστικά.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί άμεσα, ώστε να ανακληθεί η απόφαση του πρόσφατα διορισμένου από τον ίδιο Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείο Θήρας για την αναστολή των αεροδιακομιδών ασθενών από τη Σαντορίνη και την καθήλωση στο έδαφος του αεροσκάφους που τις πραγματοποιεί;

Αθήνα, 29.03.2018

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *