ΕΡΓΟ 3.590.000€ ΣΤΗ ΔΕΥΑΘ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΦΗΡΑ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 

 

“Ο Δήμος Θήρας και η ΔΕΥΑΘ ανακοινώνουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου «Επέκταση Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Φηρών Δήμου Θήρας» συνολικού προϋπολογισμού 3.590.000,00 € (πλέον Φ.Π.Α.).

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 1738/27-12-2016 αίτησης της Δ.Ε.Υ.Α. Θήρας και κατόπιν της πρώτης αρνητικής αξιολόγησης, ο Δήμος Θήρας και η ΔΕΥΑΘ προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες κατάφεραν να διασφαλίσουν τόσο την ένταξη του εν λόγω έργου όσο και την ταυτόχρονη υπερ-δέσμευση κονδυλίων για τη χρηματοδότηση όλων των προτάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (έτσι ώστε να μην αποκλειστεί καμία).

Το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και Προστασία του Περιβάλλοντος – Προαγωγή της Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων (ΤΑ)» με τίτλο : «Ολοκλήρωση των υποδομών συλλογής και επεξεργασίας αστικών λυμάτων στους οικισμούς Γ’ προτεραιότητας (πληθυσμός 2.000 – 15.000 ι.π.) που απαιτούνται σύμφωνα με την οδηγία 91/271/ΕΟΚ» στα πλαίσια της υπ’ αριθμ. πρωτ. 4591/25-10-2016 Πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Υπολογίζεται δε, ότι η δημοπράτηση του έργου θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.

Η ραγδαία τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και ιδιαίτερα της πρωτεύουσας των Φηρών έχει δημιουργήσει σημαντικές αυξήσεις στις καταναλώσεις ύδατος (της τάξης του 63% εντός της τελευταίας τετραετίας) και παράλληλα στις παροχές λυμάτων. Οι υφιστάμενες Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων των Φηρών καλούνται να επεξεργαστούν φορτία πολύ υψηλότερα από τον σχεδιασμό τους με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα και να δίνουμε συνεχή αγώνα για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της μονάδας.

Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου είναι άμεσης προτεραιότητας με σκοπό να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στα συνεχώς αυξανόμενα φορτία που καλούμαστε να διαχειριστούμε και να διασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής εκβολής των επεξεργασμένων λυμάτων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *