ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ30/1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

 

 

 

 

“Ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα (ξενοδοχεία, βίλες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ) αλλά και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, ότι από τη νομοθεσία αλλά και όλες τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Αυτό σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα (και ταυτόχρονα ο εργοδότης υποχρέωση) να ξαναπροσληφθούν στον ίδιο εργοδότη που δούλευαν την προηγούμενη σεζόν. Το ίδιο δικαίωμα έχουν κι αυτοί που δεν εργάστηκαν πέρυσι και έκαναν μονομερείς δηλώσεις ή προσλήφθηκαν και μπήκαν σε αναστολή

Για να είναι 100% έγκυρη και διασφαλισμένη η αίτηση επαναπρόσληψής σας και να είναι υποχρεωτική από τον εργοδότη αυτή, θα πρέπει να γίνει μέσω του Σωματείου σας.

 

  Ξέρουμε ότι πολλοί συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια δεν ακολουθούσαν αυτή την διαδικασία. Μπορεί το 2020 να μπορέσαμε όλοι να κάνουμε μονομερείς δηλώσεις ή να μπούμε σε αναστολή και να πήραμε έστω τα 534 ευρώ, χωρίς να ήταν προαπαιτούμενο να έχουμε κάνει την δήλωση επαναπρόσληψης, φέτος όμως δεν ξέρουμε αν θα ισχύει το ίδιο. Είναι σημαντικό να τα έχουμε κάνει όλα νόμιμα και επειδή και το 2021 προβλέπεται πολύ δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρήσουμε την διαδικασία.

 

Καλούμε λοιπόν όλους τους  εργαζόμενους της επαρχίας Θήρας (Σαντορίνη, Θηρασιά, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Ανάφη) να επικοινωνήσουν με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ώστε να κάνουν την αίτηση εγγραφής στο σωματείο, αν δεν είναι ήδη μέλη, και να προχωρήσουμε στην διαδικασία της δήλωσης επαναπρόσληψης.

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6980300150, 6982857807, 6982275026

Email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

 

ΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ!

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΟΥ!”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *