ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΕΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ -ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

 

 

xyloglyptiki“Εργαστήρια και μαθήματα της πανάρχαιας τέχνης της Ξυλογλυπτικής όπως επίσης και Γλυπτική σε πεπιεσμένο χαρτί από το Επαρχείο Θήρας

Τα Εργαστήρια θα γίνονται στο χώρο του επαρχείου στο ισόγειο και θα χωρίζονται σε 3 περιόδους για το έτος 2016-17(η κάθε περίοδος θα έχει διάρκεια 2 μήνες).Τα μαθήματα είναι μια προσφορά κοινωνικού και πολιτιστικού σκοπού του επαρχείου θήρας και της Έπαρχου Θεώνης Λειβαδάρου προς τους κατοίκους της Σαντορίνης και των όμορων νησιών (στα πλαίσια ιστορία και πολιτισμός των Κυκλάδων).

Θα δημιουργηθούν τμήματα (αρχαρίων & προχωρημένων).

Για τους αρχάριους η κάθε περίοδος θα χωρίζεται σε 2 στάδια.

1ο στάδιο γνωριμία ,επαφή ,ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής και

2ο στάδιο σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωση του.

Για τους προχωρημένους στις 2 περιόδους θα αντλήσουν θέματα και θα σκαλίσουν μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο των Κυκλάδων και την 3 περίοδο ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Σαντορίνης.

Παράλληλα τα περσινά τμήματα Γ & Δ προχωράνε προς την ολοκλήρωση μια σειρά έργων για το πρότζεκτ ( ΑΚΡΩΤΗΡΙ-ΘΗΡΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΙΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) που θα εκθέσουν στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2017-(βλ. φωτογραφίες-έργα μαθητών). Την επιμέλεια και διδασκαλία θα την έχει ο Εικαστικός Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης.

Η εγγραφές για την 1η περίοδο θα γίνονται μέχρι τις 16/12/2016 Πληροφορίες -επαρχείο θήρας -Τηλ 6977562373 Αντωνιάδης Χ.”.

3 Απαντήσεις

 1. Ο/Η Ηλίας λέει:

  “Τα μαθήματα είναι μια προσφορά κοινωνικού και πολιτιστικού σκοπού του επαρχείου θήρας και της Έπαρχου Θεώνης Λειβαδάρου προς τους κατοίκους της Σαντορίνης και των όμορων νησιών”.
  Απο πότε μια δράση, άντε να το δεχθώ, της περιφέρειας είναι προσφορά μιας εκλεγμένης συμβούλου προσωπικά; Θα τα πληρώσει από την προσωπικής της περιουσία ή από χρήματα που εξασφάλισε από την εργασία που ασκεί;
  Το καλάμι πολλοί αγάπησαν, αυτόν που το έχει καβαλήσει ουδείς!
  Για το επαρχείο που υποθέτω πως εξέδωσε την ανακοίνωση το καταλαβαίνω αλλά τα ΜΜΕ θα έπρεπε ή να το φιλτράρουν (όχι λογοκρίνουν) ή να το καυτηριάσουν.
  Καλά για το άλλο τοπικό portal, που μας έχει βομβαρδίσει με τις ανακοινώσεις της επάρχου, το περίμενα αλλά από το santonews όχι, διότι έχει δείξει διαχρονικά μια αμερόληπτη και σοβαρή στάση.
  Στην ουσία τώρα.
  Οι παλιοκομματικές μέθοδοι ανάδειξης ατόμων μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και πολλές φορές πληρωμένων (δεν αναφέρομαι στο santonews) έχουν ξεπεράσει κάθε όριο για τη συγκεκριμένη πολιτικό.
  Τα νέα και φρέσκα πρόσωπα στην πολιτική δεν κρύβουν πάντα και φρέσκες ιδέες και ήθη. Συνήθως αν είναι γόνοι τοπικών πολιτικών απλά εκφράζουν τη ματαιοδοξία των γονιών του κάτι που φυσικά είναι δικαίωμά τους.
  Τελικά αν έχουν αξία ας την δείξουν με τις πράξεις τους και όχι με ανακοινώσεις και έγγραφα για λακκούβες (που ούτε αυτές φτιάχνουν).
  Ευτυχώς υπάρχουν και νέα μυαλά και ιδέες σε πολίτες που δεν είναι πάντα στην πρώτη νιότη τους.
  Έχω ακούσει και βιώσει τις πιο αναχρονιστικές πρακτικές από νέους αλλά έχω συναντήσει και τις πιο πρωτοποριακές ιδέες από ανθρώπους που βρίσκονται σε ώριμη ηλικία.
  ΥΓ Αν η εν λόγω κυρία πληρώνει από την τσέπη της τα μαθήματα της ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη

  • Αγαπητέ Ηλία. Η απάντηση, είναι απλή και την έχω ξαναδώσει: Είναι ανακοίνωση από επίσημο φορέα . Το αποδεικνύει και το γεγονός πως τίθεται εντός εισαγωγικών (“”) σε αρχή και τέλος. Το ότι αναρτώ κάτι , δεν σημαίνει πως απηχεί και την άποψή μου. Πάντως τα εργαστήρια, κάνουν άριστη δουλειά. Δεν συμφωνείς;.

 2. Ο/Η Ηλίας λέει:

  Απόλυτα συμφωνώ για τη δουλειά και του εικαστικού αλλά των επιμορφούμενων. Σκέφτομαι να πάω αλλά δε μπορώ ούτε να το σκέφτομαι ότι μου το προσφέρει καποιος/α πολιτικός διότι γνωρίζεις καλά ότι είναι εντός πλαισίου πολιτικού δούναι και λαβείν.
  Μη μας περνάνε για ιθαγενείς που τους προσφέρουν καθρεπτάκια τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες.
  Το πολιτικό ήθος όποιου εξέδωσε την ανακοίνωση είναι πολύ χαμηλό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *