ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΒΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ- ERA BEACH

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

 

 

“Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στη Σαντορίνη μεταξύ του Δημάρχου Θήρας κ. Νίκου Ζώρζου και των ερευνητών του προγράμματος ERA BEACH επίκουρου καθηγητή κ. Θ. Χασιώτη και του κ. Ο. Ανδρεάδη, υποψήφιο διδάκτορα στο ΤΕΘ του Παν/μιου Αιγαίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της «Γεωθήρα» κ. Κατερίνα Καραμολέγκου καθώς και στελέχη του Δήμου Θήρας και της Γεωθήρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου ERABEACH – “Καταγραφή και Μελέτες Αναστροφής των Φαινομένων Διάβρωσης σε Τουριστικές Παραλίες Νήσων του Αιγαίου” του Προγράμματος «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ», από το Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, με σκοπό την αναλυτική ενημέρωση για τα σημαντικότερα αποτελέσματα του προγράμματος και για τις τεχνικές λύσεις που προτείνονται για την παραλία του Καμαρίου. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα του προγράμματος καθώς και οι λύσεις που προτείνονται.

Περαιτέρω, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα που αφορούν στη μελλοντική υλοποίηση των τεχνικών λύσεων και στην αναγκαιότητα εκμετάλλευσης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στην παραλία μελέτης για τον έλεγχο των συστημάτων παρακολούθησης της παραλίας και για επιτόπου ενημέρωση αρμόδιων υπαλλήλων σε θέματα συντήρησης και προκαταρκτικής επεξεργασίας δεδομένων. Τέλος, επιβεβαιώθηκε η βούληση συνέχισης της στενής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Παν/μιου Αιγαίου σε θέματα διάβρωσης και διαχείρισης της παράκτιας ζώνης και μετά το πέρας του συγκεκριμένου ερευνητικού προγράμματος”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *