ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

 

 

Girl Gathering Flowers - Renoir Pierre-Auguste

Κορίτσι που μαζεύει λουλούδια- Renoir Pierre-Auguste

«Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ.  για υψηλές θερμοκρασίες από το Σάββατο 18-6-2016,  στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες – Δωδεκάνησα)».

 

 

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., που εκδόθηκε την Πέμπτη 16-6-2016, ενημερώνει ότι, από το Σάββατο 18-6-2016  θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες 35 ως 37 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη 21-6-2016.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδων, Δωδεκανήσου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από υψηλές θερμοκρασίες και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, συνιστάται στους πολίτες:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *