ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΡΑΣ

“Απάντηση στη Διαμαρτυρία κατοίκων Δήμου Θήρας της 9ης Απριλίου 2020.

 

 

 

 

 

Φωτό: Ιπποκράτης Αλεξίου.

“Σε ότι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παραίτηση του γυναικολόγου από το Γ.Ν. Θήρας, η Διοίκηση της ΑΕΜΥ, με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:

 

  1. Υπεγράφη απόσπαση γυναικολόγου από το Τζάννειο νοσοκομείο ο οποίος αναλαμβάνει υπηρεσία στις 17.4.2020. Επομένως, το Γ.Ν.Θ. θα έχει στη δύναμή του 2 γυναικολόγους προκειμένου να εξυπηρετείται απρόσκοπτα ο πληθυσμός.
  2. Αρχές Απριλίου προσελήφθησαν στο Γ.Ν.Θ. μαίες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο τμήμα σε 3 μαίες.
  3. Με την ψήφιση του Ν.4683, άρθρο 4 (ΦΕΚ 83Α’/10.4.2020) το Γ.Ν.Θ. δικαιούται να προσλαμβάνει Επικουρικούς Ιατρούς, διαδικασία την οποία η Διοίκηση της Α.Ε.Μ.Υ. ενεργοποιεί άμεσα.
  4. Ο νεοεγκατασταθής στο Γ.Ν.Θ. Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Α.Ε.Μ.Υ., υπεύθυνος για την Διοίκηση του Γ.Ν.Θ., κ Βασίλης Μαλαματένιος, έχει ως πρώτη προτεραιότητα την ομαλή λειτουργία του Γυναικολογικού τμήματος του Νοσοκομείου.

 

Τόσο η Διοίκηση της ΑΕΜΥ όσο και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος, υπεύθυνος για τη Διοίκηση του Γ.Ν. Θήρας διαβεβαιώνουν τους κατοίκους της Σαντορίνης και τους πολίτες που απολαμβάνουν των υπηρεσιών του Γ.Ν. Θήρας ότι η παροχή υπηρεσιών υγείας προς τις κυοφορούσες είναι επαρκής και ασφαλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *