Επιτέλους, η Λογική Ρυθμίζει την πρωτεύουσα του νησιού

  “Σας ενημερώνουμε ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Θήρας (Φηρά) θα ισχύσουν από την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, σύμφωνα με την υπ΄αρίθμ΄
(53/2024) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα πρόκειται να εφαρμοστούν τα παρακάτω:
Μονοδρομήσεις:
Εφαρμογή μονοδρομήσεων σε όλη την διάρκεια του έτους ( και όχι μόνο στην τουριστική περίοδο, όπως εφαρμόζονται σήμερα) στα παρακάτω οδικά τμήματα:
• Μονοδρόμηση της οδού Αγ. Αθανασίου από το ύψος της οδού Δανέζη Μ. έως και την διασταύρωση Ημεροβιγλίου-Βουρβούλου-Οίας με κατεύθυνση προς βορρά (προς την Οία).
• Μονοδρόμηση της οδού 25ης Μαρτίου από το ύψος του Νηπιαγωγείου των Φηρών έως την οδό Δανέζη Μ. με κατεύθυνση προς την οδό Δανέζη Μ.
• Μονοδρόμηση της οδού η οποία διέρχεται έμπροσθεν του Γενικού Λυκείου Θήρας μεταξύ της οδού Αγ. Αθανασίου και της Περιφερειακής οδού των Φηρών με κατεύθυνση προς την οδό Αγ. Αθανασίου.
Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω μονοδρομήσεις εφαρμόζονται στην υφιστάμενη κατάσταση για τη χρονική περίοδο από 1η Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου (περίοδος τουριστικής αιχμής) καθ’ έτος, σύμφωνα με σχετική κανονιστική απόφαση.
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στα παρακάτω οδικά τμήματα, σε όλη την διάρκεια του έτους ( και όχι μόνο στην τουριστική περίοδο, όπως εφαρμόζονται σήμερα):
• Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην προέκταση της οδού Δεκιγαλά, από το ύψος της οδού Μητροπόλεως έως και την οδό Δανέζη Μ., με εξαίρεση:
⎯ Οχήματα τροφοδοσίας, τις ώρες 6:00-11:00, τα οποία θα πραγματοποιούν προσωρινή στάση σε οριοθετημένες θέσεις τροφοδοσίας κατά μήκος της προέκτασης της οδού Δεκιγαλά και στις οποίες θα εφαρμοστεί η κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
⎯ Ταξί, τα οποία θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν το πρώτο οδικό τμήμα της προέκτασης της οδού Δεκιγαλά προκειμένου να εισέρχονται και να εξέρχονται στο χώρο αναμονής τους.
⎯ Οχήματα για την επιβίβαση/ αποβίβαση ΑΜΕΑ, η οποία θα πραγματοποιείται σε οριοθετημένη θέση με κατάλληλη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.
• Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Μητροπόλεως από το ύψος του Αρχαιολογικού Μουσείου έως και την Μητρόπολη, με εξαίρεση τα οχήματα τροφοδοσίας τις ώρες 6:00-11:00.
• Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό από τη διασταύρωση με την οδό Δεκιγαλά έως την Πλατεία Σαρπάκη
.• Απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό από τη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου έως το Αρχαιολογικό Μουσείο.
• Απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης στην πλατεία Αγίου Ευσταθίου.
Παρακαλούμε για την τήρηση των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα βοηθήσουν στην ομαλότερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *