Επιτακτικό αίτημα των Κυκλαδιτών να δημιουργηθεί άμεσα εξεταστικό κέντρο στις Κυκλάδες για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 

Nίκος Συρμαλένιος :Από τα 527 εξεταστικά κέντρα του ΑΣΕΠ σε όλη τη χώρα, δεν έχουν προβλέψει κανένα στις Κυκλάδες

 

 

 

 

“Σε πρόσφατη Αναφορά μου στις 10-2-2023 που κατετέθηκε στη Βουλή, αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη για δημιουργία εξεταστικού κέντρου του ΑΣΕΠ στις Κυκλάδες (πανελλήνιος διαγωνισμός ΑΣΕΠ/2Γ/2022) και ζητήθηκε απάντηση από τον Υπ. Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη. Στην επιστολή μάλιστα που εστάλη στο ΥΠ.ΕΣ, υπογράφουν πολίτες που κατοικούν στα νησιά των Κυκλάδων και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και ζητήματα αποκλεισμού λόγω της  νησιωτικότητας.

 

Τονίσαμε ότι η αναγκαστική αυτή μετακίνηση εκτός των Κυκλάδων στην οποία καλούνται να συμμετέχουν οι διαγωνιζόμενοι στις 5 Μαρτίου 2023 είναι κοστοβόρα και χρονοβόρα, αφού τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι οικογενειακές ανάγκες, οι πιθανές άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και το κόστος διαμονής τους σε άλλες περιοχές της χώρας, ουσιαστικά δημιουργούν σοβαρά εμπόδια στην συμμετοχή τους στο διαγωνισμό.

 

Θεωρούμε επίσης ότι ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, θα πρέπει άμεσα να εξεταστεί από το Υπ. Εσωτερικών το δίκαιο αίτημα των πολιτών για την δημιουργία ενός ή και περισσότερων εξεταστικών κέντρων του ΑΣΕΠ στις Κυκλάδες ώστε να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους και να συμμετέχουν στην διαγωνιστική διαδικασία, ως ισότιμοι Έλληνες πολίτες. Διαφορετικά η αξία της Νησιωτικότητας για μια ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ψευδεπίγραφη και προσχηματική.

Σε τελευταία ανάλυση, Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία, που τόσο επαίρεται η Κυβέρνηση ότι έχει προχωρήσει επί των ημερών της, αλλά και οι υποδομές στις Κυκλάδες θα έπρεπε να επιτρέπουν μάλιστα την on line λειτουργία τέτοιων εξεταστικών κέντρων σε κάθε απομονωμένο νησί ή ορεινή περιοχή για την ισότιμη πρόσβαση όλων των Ελλήνων πολιτών, όπως είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένο”.     

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *