ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ LIDL ΕΛΛΑΔΟΣ & ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΣΤΑΥΡΩΝ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΑΣ

 

 

  Σημείωση Santonews: Η σελίδα πρέπει να επισημάνει στο Δήμαρχο ότι από το Μάρτιο έχει αποκαλύψει λαθροχειρίες με τις εκκλησίες της Οίας, τις οποίες διέπραξαν μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της Πολωνίας (το δημοσίευμα ΕΔΩ) και  μια γαλλική εταιρεία (το δημοσίευμα ΕΔΩ). Οπότε… μάλλον χρειάζεται και κάμποσες ακόμα επιστολές…

 

 

 

 

“Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος στην εταιρεία LIDL Ελλάς και Γερμανίας μετά την παραποίηση του Σαντορινιού τοπίου σε συσκευασία προϊόντων της εταιρείας.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφόρησε σε καταστήματα της κεντρικής Ευρώπης σειρά ελληνικών προϊόντων με την επωνυμία «Eridanous» πάνω στην συσκευασία των οποίων χρησιμοποιείται φωτογραφία της Σαντορίνης – συγκεκριμένα από την Οία και την περιοχή της Ανάστασης – παραποιημένη καθώς έχουν αφαιρεθεί οι σταυροί από τους τρούλους των Εκκλησιών.

Στην επιστολή του προς την εταιρεία Lidl ο Δήμαρχος Θήρας επισημαίνει:

«H αφαίρεση των σταυρών από τους τρούλους των εικονιζόμενων εκκλησιών της Οίας, σε διαφημιστικό υλικό της εταιρίας LIDL και σε συσκευασία της ελληνικής σειρά προϊόντων της “Eridanous”, αποτελεί προσβολή και έλλειψη σεβασμού στην Ελληνική και ιδιαίτερα στην Θηραϊκή κοινωνία και τον πολιτισμό της, που αιώνες τώρα εκδηλώνει και εκφράζει την χριστιανική πίστη της, άρρηκτα συνδεδεμένης με την πολιτιστική ταυτότητα του λαού μας, με το σύμβολο του Σταυρού.

Η εταιρία Lidl επέλεξε για την προώθηση των συμφερόντων της, το επίκαιρο σήμερα παγκοσμίως Σαντορινιό τοπίο. Με γνώμονα όμως την μεγιστοποίηση των κερδών της, επιδιώκοντας προφανώς να μην χάσει πελατεία που ενοχλείται και δυσαρεστείται από το σύμβολο του σταυρού και τις παραπομπές του, αυθαίρετα παραποίησε την πραγματική εικόνα και ταυτότητα του τόπου, προσβάλλοντας τις επιλογές της κοινωνίας που τον διαμόρφωσε και ζει σε αυτόν».

Η επιστολή ολοκληρώνεται με την παραίνεση του Δημάρχου Θήρας για άμεση ενημέρωση του αγοραστικού κοινού εκ μέρους της εταιρείας για την παραποίηση του οικισμού της Οίας προς αποκατάσταση της πραγματικότητας και άρση της γενομένης προσβολής”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *