Επίσπευση του έργου “Διαχείρισης και επεξεργασίας απορριμμάτων Θήρας”.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

 

 

Βασική φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

“Ο Δήμος Θήρας δρομολογεί έργα μακράς πνοής και υλοποιεί με συνέπεια το Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης της Σαντορίνης.

 

     Έτσι, μετά την ένταξη του έργου “Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ” στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 4.000.000 ευρώ, το κεφαλαιώδους σημασίας έργο της “Διαχείρισης και Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δήμου Θήρας” πήρε και επίσημα τη θέση του στην αφετηρία εκκίνησης της υλοποίησης του.

 

 

 

     Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Νοτίου Αιγαίου και Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε και κατέθεσε επίσημα τον φάκελο του έργου “Διαχείρισης και Επεξεργασίας απορριμμάτων Δ. Θήρας” στην Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ.

 

 

     Η Δημοτική Αρχή της Θήρας προετοίμασε εγκαίρως τον φάκελο του έργου και ο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου επιμελήθηκε την πλήρη ολοκλήρωσή του.

     Σε αγαστή συνεργασία ο Δήμαρχος Θήρας και Γραμματέας του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Σιγάλας και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιώργος Χατζημάρκος προχώρησαν γρήγορα τις απαραίτητες διαδικαστικές πράξεις προκειμένου ένα έργο ζωής για τη Σαντορίνη να μπει σε τροχιά κατασκευής και λειτουργίας.

     Μετά την κατάθεση του φακέλου στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ θ’ ακολουθήσει η έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή και θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου το έργο να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει με την διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

     Ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, δήλωσε ευτυχής “γιατί ένα έργο ύψιστης περιβαλλοντικής σημασίας που θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και την τουριστική εικόνα της Σαντορίνης, μετά από καθυστέρηση και αναβλητικότητα πολλών χρόνων, μπαίνει στη φάση της οριστικής υλοποίησης”.

 

 

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αντώνης Σιγάλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *