ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Φ. ΦΟΡΤΩΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ

 

 

 

“Το νησί της Σαντορίνης επισκέφθηκε ο  Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, όπου είχε πραγματοποίησε συναντήσεις τόσο  στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όσο και στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας.

 

 

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου, ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε συνάντηση με τον νέο Διοικητή της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Απόστολο Καπνιάρη, όπου τον συνεχάρη για την πρόσφατη τοποθέτησή του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, αυτό της διασφάλισης της δημόσιας τάξης, αλλά και της διατήρησης του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού. Επίσης, ενημερώθηκε για τα θέματα αστυνομικής φύσεως που απασχολούν το νησί, καθώς και για ειδικότερα θέματα της Υπηρεσίας. Ο Βουλευτής εξέφρασε στον κ. Καπνιάρη την συμπαράστασή του στις προσπάθειες των Αστυνομικών της Σαντορίνης να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες υπηρεσιακές τους ανάγκες, λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και τον διαβεβαίωσε πως θα σταθεί αρωγός σ’ αυτές.

 

 

 

Στη συνέχεια, ο κ. Φόρτωμας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου συνεργάστηκε με τον Διοικητή, κ. Νικόλαο Διαμαντόπουλο και ενημερώθηκε για τα θέματα του  νοσοκομείου . Στο επίκεντρο της συζήτησης τους, βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης και αναβάθμισης του νοσοκομείου και η αύξηση του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της μονάδας. Ο Βουλευτής και ο Διοικητής συμφώνησαν στην ανάγκη αναμόρφωσης του κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας του νοσοκομείου,  αναχρηματοδότησής του από ιδίους πόρους με μπόνους παραγωγικότητας και μείωσης της γραφειοκρατίας, ενώ σημαντική είναι η δυνατότητα ενίσχυσης του ιατρικού τουρισμού, καθώς και η ανάγκη αναδιάρθρωσης του Συμβουλίου της ΑΕΜΥ και ενίσχυσης της θηραϊκής παρουσίας σ’ αυτό.

 

 

Στο τέλος των επισκέψεών του, ο Βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε: «Η Σαντορίνη, ένα από τα νησιά των Κυκλάδων που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο και ως εκ τούτου υπάρχον αυξημένες ανάγκες σε όλους τους τομείς. Το νησί έχει ανάγκη της ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας, κάτι που επιτυγχάνεται από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλει η αστυνομική αρχή Θήρας. Επίσης, όσον αφορά τον τομέα της Υγείας, γίνονται συνεχώς προσπάθειες από όλες τις πλευρές, ώστε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης να ανταπεξέρχεται στις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν και καλείται καθημερινά να αντιμετωπίσει. Η νησιωτικότητα είναι συνώνυμη της μεγάλης και συνεχούς μάχης απέναντι σε αυτά που στην ηπειρωτική Ελλάδα θεωρούνται αυτονόητα. Αυτή τη μάχη δίνουμε όλοι μας Κυβέρνηση και τοπικές αρχές συνεχώς και ανελλιπώς ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *