ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΑΪΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

 

 

“Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφάνιος επισκέφτηκε σήμερα, 8 Μαρτίου 2021, το Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης όπου είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τη Διοίκηση αφορώσα στα θέματα της πορείας της πανδημίας στη Θήρα και στα υπόλοιπα νησιά της Μητροπολιτικής Περιφερείας, των εμβολιασμών και της εν γένει λειτουργίας του Νοσοκομείου.

 

 

  Τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασίλειος Μαλαματένιος όσο και ο Υποδιοικητής κ. Λουκάς Κατσούλης ενημέρωσαν διεξοδικά τον Σεβασμιώτατο για τα ανωτέρω θέματα. Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας και στην αντιμετώπισή της με τους εμβολιασμούς, στο νησί γίνονται καθημερινά έλεγχοι (rapid tests),  δεν υφίστανται κρούσματα του κορωνοϊού και ήδη έχουν εμβολιαστεί χίλιοι στον αριθμό μόνιμοι κάτοικοι ενώ εντός των ημερών κλιμάκια εμβολιασμών θα μεταβούν στις μικρές νήσους της Ιεράς Μητροπόλεως Θηρασία και Ανάφη.

 

  Η λειτουργία, επίσης, του Γενικού Νοσοκομείου παρά τις δυσκολίες της εποχής είναι υποδειγματική σε όλους τους τομείς ενώ ολοκληρώνονται σιγά-σιγά και οι διαδικασίες για το θέμα της ανοικοδομήσεως στον περιβάλλοντά του χώρο Ιερού Ναού του Αγίου Λουκά του Ιατρού, πράγμα που αποτελούσε και έναν εκ των όρων της εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας δωρεάν παραχωρήσεως της εκτάσεως όπου ανοικοδομήθηκε το Νοσοκομείο.

 

 

  Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τον καθημερινό αγώνα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και εξέφρασε την πρόθεσή του να συμβάλει σε οποιαδήποτε ανάγκη του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης που στόχο έχει τη διακονία των ανθρώπων, των ζωντανών εικόνων του Κυρίου επάνω στη γη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *