ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΗΡΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

 

 

  “Σήμερα Παρασκευή 17/2/2023 η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Οίνου του Κουτσογιαννόπουλου στο Βόθωνα Σαντορίνης. Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη πίσω στον χρόνο της τοπικής μας Θηραϊκής κοινωνίας με βάση την ιστορική διαδρομή της παραγωγής του κρασιού.
  Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον όμορφο χώρο του Μουσείου, να δουν τα εκθέματα, τις αναπαραστάσεις των ανθρώπων – εργατών της ξεχωριστής, άνυδρης Θηραϊκής γης και να ακούσουν αντίστοιχα από το ειδικό κασετόφωνο ξενάγησης πληροφορίες σχετικές με την ιστορική χρήση των ειδικών εργαλείων/μηχανημάτων της Κυκλαδικής κουλτούρας που υποστήριζαν σημαντικά την παραγωγή του κρασιού.
Ευχαριστούμε πολύ για την θερμή υποδοχή των μικρών μας μαθητών/-τριών από την υπεύθυνη ομάδα του Προσωπικού του Μουσείου Οίνου Κουτσογιαννόπουλου και για την δωρεάν συμμετοχή του σχολείου μας στο Πρόγραμμα ξενάγησης του μουσείου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για άλλη μια φορά που ο στόχος της νέας μας εκδρομής σήμερα είχε επιτυχία: τα ολοφώτεινα μάτια των μικρών μας μαθητών/-τριών! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές/-τριές μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *