ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ- ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ

 

 

 

“Από Παρασκευή έως Κυριακή 2-4/11 επισκέφθηκε τη Σαντορίνη ο Νίκος Συρμαλένιος.

Την Παρασκευή συμμετείχε σε συνάντηση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο την επικείμενη ψήφιση στη βουλή των θετικών μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και την επικείμενη κατάθεση της πρότασης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Επίσης επισημάνθηκε η κρισιμότητα της επόμενης περιόδου με τη ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και της σημασίας της συζήτησης των πορισμάτων για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας.

Τέλος, έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2019, όπου επιβεβαιώθηκε η σημασία του τοπικού χαρακτήρα των εκλογών και της ανάγκης υποστήριξης εκλογικών σχημάτων ευρύτερης συνεργασίας, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο στη βάση της χάραξης ενός προγράμματος που θα θέτει ως βασικές προτεραιότητες για τη Σαντορίνη, την έμπρακτη διεκδίκηση για νέο λιμάνι, την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, το νέο χωροταξικό σχεδιασμό, την ενίσχυση του νοσοκομείου και την οριστική εξεύρεση κατοικίας για τους δημόσιους υπάλληλους.

Το Σάββατο συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων στο νοσοκομείο, όπου κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το ζήτημα της κατοικίας για τους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς και το λοιπό προσωπικό. Επισημάνθηκε φυσικά ότι χωρίς την επίλυσή του δεν θα μπορέσει το νοσοκομείο να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και γι΄ αυτό έκαναν έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις να βρεθεί και να δρομολογηθεί άμεσα λύση.

Επόμενη συνάντηση ήταν με τους «Πολίτες της Οίας», όπου το κύριο θέμα ήταν η ύπαρξη μόνιμης αστυνόμευσης και η ύπαρξη συνολικά ελεγκτικών μηχανισμών για να ελεγχθούν σε σημαντικό βαθμό οι κάθε είδους παρανομίες (κυκλοφοριακό, δημόσιοι χώροι, πολεοδομικές αυθαιρεσίες, χώροι διάθεσης απορριμμάτων κλπ.). Σε αυτά τα ζητήματα ο Νίκος Συρμαλένιος επεσήμανε ότι η στελέχωση των υπηρεσιών θα προχωρήσει τώρα περισσότερο διότι από 1/1/2019 ο κανόνας προσλήψεων προς αποχωρήσεις γίνεται 1/1, δηλαδή δεν θα ισχύει πλέον το 1/5. Όμως απαιτείται και η επιτάχυνση των διαδικασιών, γιατί οι ανάγκες είναι πιεστικές. Ταυτόχρονα επεσήμανε πάλι την απόλυτη ανάγκη επίλυσης του θέματος κατοικίας, διότι και στο θέμα των αστυνομικών, υπήρξε και αυτό το καλοκαίρι σοβαρό πρόβλημα που ανάγκασε τη γενική αστυνομική διεύθυνση να πάρει πίσω αρκετές εποχιακές μετακινήσεις. Επίσης, ο Νίκος Συρμαλένιος ενημέρωσε τους «Πολίτες» ότι για το θέμα της αστυνόμευσης εντός των ημερών θα καταθέσει μέσω βουλής Αναφορά προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Το Σάββατο επίσης παρευρέθηκε στο πανηγύρι του Αγίου Γεωργίου στο Βόθωνα, προσκεκλημένος από την οικογένεια του Άγγελου Ρούσσου.

Τέλος, την Κυριακή παραχώρησε συνέντευξη στο κανάλι Volcano και στο Δημήτρη Πράσσο. Σε απάντηση του σχετικά με την προσάραξη του εμπορικού πλοίου «Νέαρχος» στη Νέα Καμμένη, είπε ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά ανησυχία, διότι από την πρώτη στιγμή παρακολουθούν το θέμα με την επιτόπια παρουσία τους τόσο στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, όσο και ο περιφερειάρχης του λιμενικού σώματος. Ήδη ολοκληρώθηκε η απάντληση των καυσίμων καθώς και η μεταφορά των βυτιοφόρων και επίκειται η ρυμούλκηση του σκάφους σε ναυπηγείο για επισκευή”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *