ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  “Την Πέμπτη 11/5/2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. στον Βουρβούλο Θήρας. Στον χώρο του πάρκου μάς υποδέχτηκε ο Υπεύθυνος του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τις απαραίτητες γνώσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια ο κ. Δημήτριος Λεκάκης με τη συνεργασία του κ. Δημητρίου Δαμίγου για έναν κόσμο που κινείται στους δρόμους με ασφάλεια και πολιτισμό.

  Ειδικότερα, μέσω ενός τροχού σημάτων όπου τα παιδιά γύρισαν με δύναμη και ενθουσιασμό, πραγματοποιήθηκε συζήτηση/κουβεντούλα μέσα από ερωτήσεις του κ. Δημητρίου Λεκάκη για την χρησιμότητα των σημάτων κυκλοφορίας και τα παιδιά παρατηρούσαν με προσοχή και ενδιαφέρον τα σήματα, εξέφραζαν τις δικές τους απόψεις και απαντήσεις και στο τέλος, με δυνατό χειροκρότημα ευχαριστήσαμε για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση των γνώσεων των σημάτων και έπειτα από την ολοκλήρωση της βασικής θεωρίας περάσαμε στην βιωματική πράξη. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ευχαριστήθηκαν πολύ στην πράξη κάνοντας τα ηλεκτρικά αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα. Χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο και δυνατό πετάλι και γκάζι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με σήματα, διαβάσεις και πεζοδρόμια. Επίσης, υπήρχε και κέρασμα σε όλη τη μαθητική ομάδα αλλά και αναμνηστικό δώρο το βιβλίο της κ. Ειρήνης Φουστέρη με τίτλο: Ο Στρατής στο δρόμο ως Πεζός.

  Οι μαθήτριες και οι μαθητές είναι η ψυχή του σχολείου μας. Καθημερινά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπαθούν με μεγάλα βήματα ή με πολύτιμα επίσης μικρά βήματα, μαθαίνουν, εξελίσσονται, ενθουσιάζονται, χαίρονται και αυτορρυθμίζονται. Στην σημαντική υποστήριξη όλων των προηγούμενων βημάτων των μαθητών/τριών μας, αξιέπαινη είναι η καρδιά του σχολείου μας, η ομάδα του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

  Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ. κ. Βασίλειο Αλαφούζο καθώς επίσης τον κ. Δημήτριο Λεκάκη και κ. Δημήτριο Δαμίγο για την σημερινή ευκαιρία που προσέφεραν στους μαθητές/τριές μας να απολαύσουν μοναδικές στιγμές χαράς μέσα από τις βιωματικές δράσεις του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής. Δώσαμε υπόσχεση ότι θα προσπαθούμε πάντα να τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είτε ως πεζοί και ως οδηγοί πάντα φορώντας κράνος και ζώνη ασφαλείας.

Η μετακίνησή μας πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια από το ΚΤΕΛ Θήρας και τους ευχαριστούμε πολύ για την συνέπεια ως προς τον προγραμματισμό και αυτής της εκδρομής μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *