ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ            

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΪΛΑ

 

 

 

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

Ο πρώην Νομάρχης κ. Δημήτρης Μπάιλας.

“Παρακολουθώ πραγματικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους χαιρετισμούς και τις τοποθετήσεις των τοπικών αρχόντων και των βουλευτών στις εκδηλώσεις κοπής πίττας των διαφόρων φορέων. Θα παρακάμψω τις τοποθετήσεις των τοπικών αρχόντων, και θα αναφερθώ μόνο στις τοποθετήσεις των βουλευτών  στη Σύρο, αλλά και σε Συλλόγους της Αθήνας.

 

Πραγματικά πρέπει να παραδεχτώ ότι η επικοινωνιακή πολιτική των βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει και η νεολαία δεν παίζεται!!.   Και βεβαίως όταν λέμε επικοινωνιακή πολιτική εννοούμε την προσχεδιασμένη τεχνική  να αποφεύγουν τα αρνητικά και να ξεφεύγουν από τα δύσκολα. Έτσι το μόνο που ακούς από το στόμα τους είναι η έκλυση για ενότητα, επικαλούμενοι τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε.    Βεβαίως η ενότητα και η ομοψυχία είναι το ζητούμενο όμως, είναι τουλάχιστον ειρωνικό να την επικαλούνται αυτοί που πάντα με άρνηση  οδηγούσαν τα πράγματα στα άκρα όταν ήταν αντιπολίτευση, ενώ ως κυβέρνηση δεν δίστασαν χάριν της εξουσίας, με ωμότητα να διχάσουν το λαό, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.

Όμως σε ότι αφορά την ταμπακιέρα ούτε κουβέντα.!!!   Άραγε, όταν κόβουν τη πίτα της Περιφέρειας ή των Συλλόγων της Αθήνας  δεν αισθάνονται την υποχρέωση να πουν κάτι για την ενδοεπικοινωνία που παγίως πλέον εκτελείται  από ένα πλοίο?!.  Δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν κάτι για τα Νοσοκομεία των Κυκλάδων και  άλλα Κέντρα υγείας που υποστελεχωμένα  και με μειωμένες  τις πιστώσεις των λειτουργικών δαπανών υπολειτουργούν?. ‘Όταν κόβουν τη πίτα του Δήμου δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν τι έκαναν για το στρατόπεδο που χάθηκε? Τι έκαναν για το πολεοδομικό της Ερμούπολης  για το οποίο όλοι  κατηγορούσαν  την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και τις Κυβερνήσεις και τώρα όλοι τηρούν πλήρη σιωπή ως υπάκουοι αμνοί ;.

 

 

‘Όταν κόβουν την πίτα των πολυτέκνων ή τον τριτέκνων  δεν αισθάνονται την ανάγκη να πουν κάτι όχι για μόνο τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις αλλά και για την κατάργηση κάποιων προνομίων που είχαν για ευνόητους λόγους δοθεί  σε αυτούς τους ανθρώπους?.  Όταν κόβουν τη πίτα των συνταξιούχων του ΙΚΑ , του ΟΑΕΕ ή των ναυτικών δεν αισθάνονται την ανάγκη να τους πουν δύο λόγια για τις συντάξεις τους? Το ίδιο έκαναν και οι προηγούμενοι, όμως …… αυτοί δεν τους είχαν δώσει τόσες υποσχέσεις.

 

Δεν μπορεί  να έχουν φτιαχτεί τόσοι Σύλλογοι για να καλύψουν την έλλειψη κράτους πρόνοιας και να πηγαίνουν χωρίς αιδώ στη πίτα τους να επαινούν τις προσπάθειες χωρίς να κάνουν κουβέντα για το τι έκαναν οι ίδιοι   για να διορθωθεί η κατάσταση?!.  Πολύ σωστά σε κάποια πίτα τέθηκε στο θέμα στον Κο Συρίγο για το τι έχει κάνει ο ίδιος ώστε να μη φορολογούνται οι Δωρεές προς τους  Φιλανθρωπικούς Συλλόγους και η ακίνητη περιουσία των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων??.

 

 

Πρέπει να κατανοήσετε κοι βουλευτές ότι οι πολίτες δεν σας εξέλεξαν μόνο για είσθε στο Κοινοβούλιο πειθήνια όργανα  του κόμματος και του Αρχηγού σας, για να εξασφαλίσετε μια θέση στο ψηφοδέλτιο στις επόμενες εκλογές, ούτε να κάνετε μόνο προσωπικές εξυπηρετήσεις [ρουσφέτια] για να εξασφαλίσετε την επανεκλογή σας. Οι πολίτες απαιτούν, ιδιαίτερα από τους βουλευτές της περιφέρειας, να βοηθούν στην επίλυση υπαρκτών τοπικών προβλημάτων , ακόμη και αν χρειαστεί να συγκρουσθούν με τους καρεκλοκενταύρους του κόμματος με το οποίο εξελέγησαν.

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *