«Επαναλειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών Σύρου από 1η Μαρτίου»

Απάντηση του Υπουργού Υγείας στο Μάρκο Καφούρο

“Απάντηση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη λειτουργία της Βάσης Αεροδιακομιδών της Σύρου, έλαβε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καφούρος στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, είχε καταθέσει στις 2/2/2024 ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας, με την οποία ζητούσε την άμεση και απρόσκοπτη επαναλειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, η οποία δεν λειτουργούσε για πάνω από εφτά μήνες.

Το γεγονός αυτό είχαν άλλωστε επισημάνει με επιστολές τους, από τον Αύγουστο 2023, οι δήμαρχοι των κυκλαδίτικων δήμων.

Στην υπ. Αριθμ. 7506 / 8-3-2024 απάντηση του Υπουργείου Υγείας, την οποία υπογράφει ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, «Μετά από νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, διατέθηκε από 01-03-2024 και μέχρι νεοτέρας, ελικόπτερο στη Βάση Αεροδιακομιδών της Σύρου».

Με τη γνωστοποίηση της απάντησης, ο κ. Καφούρος σχολίασε πως, «πρόκειται σαφώς για μια θετική εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες από τους φορείς και όλους τους ανθρώπους των κυκλαδίτικων νησιών. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει επίσης πόσο σημαντική είναι η συλλογική δράση και συνεργασία βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και αρμοδίων φορέων στην επίλυση των ζητημάτων των τοπικών κοινωνιών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *