ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

 

 

ethniki-antistasi_dimos“Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις απερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 ημέρα Κυριακή, σύμφωνα και με το Α.Π. 32621/21.10.2016 έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την υπ΄ αριθμό 32621/21.10.2016 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το υπ΄ αριθμό 78663/3-11-2016 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό σ΄ όλη την Επικράτεια των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ., Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2016.
  2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων Καταστημάτων, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.
  3. Τέλεση Δοξολογίας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Ναό Θήρας.
  4. Μετά το τέλος δοξολογίας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές του τόπου στο μνημείο μπροστά από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας. Εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης θα κατατεθεί από τους εκπροσώπους όλων των αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, που έλαβαν μέρος ενεργά στους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.
  5. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Γεώργιος Μερτής, Δημοτικός υπάλληλος Θήρας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *