ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΙΜΠΗΣ: ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ-Ο ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ

ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ
 
 
 
 
 

Φωτό: Βασίλης Νομικός


“Το Ινστιτούτο Μελέτης και Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης, σε συνεργασία με τη ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ και το Δήμο Θήρας, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό και τις αρχές της Σαντορίνης με θέμα:
“Η έκρηξη στο Ηφαίστειο La Palma και η σημασία της για τη Σαντορίνη”
 
 
  Οι κύριες ομιλίες της εκδήλωσης θα είναι:
1. Ηφαίστειο Λα Πάλμα 2021: Τα δίκτυα παρακολούθησης, η ηφαιστειακή έκρηξη του 2021 και η διαχείρισή της, Σταύρος Μελετλίδης (Δρ. Ηφαιστειολογίας, Τμήμα Ηφαιστειολογίας του Εθνικού Γεωγραφικού Ινστιτούτου Ισπανίας, IGN).
2. Λα Πάλμα και Σαντορίνη: Ομοιότητες, διαφορές και μαθήματα για το μέλλον, Γιώργος Βουγιουκαλάκης, (Δρ. Ηφαιστειολογίας, ΙΓΜΕ, Πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ)
Θα προηγηθεί χαιρετισμός εκπροσώπων της ΓΕΩΘΗΡΑ και του ΙΜΠΗΣ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 με υβριδικό τρόπο:
Α) Με φυσική παρουσία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Λουκά & Ευάγγελου Μπελλώνια.
Β) Μέσω διαδικτύου (πλατφόρμα ZOOM), στο σύνδεσμο:
 
 
  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ, ΤΟ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ» και στόχο έχει να ενημερώσει την κοινωνία της Σαντορίνης για την τρέχουσα κατάσταση και εξέλιξη του ηφαιστείου, αλλά και τη σχέση του ηφαιστείου με το φυσικό περιβάλλον και την κοινωνία του νησιού μας.
Σημειώνεται ότι λόγω των περιορισμών της πανδημίας COVID-19, η συμμετοχή στην εκδήλωση επιτρέπεται μόνο σε όσους είναι κάτοχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, και μέχρι τη μέγιστη επιτρεπτή χωρητικότητα της αίθουσας, τηρώντας σειρά προτεραιότητας.
Το Δ.Σ. του ΙΜΠΗΣ σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην εκδήλωση για την καλύτερη ενημέρωσή σας και τη συμμετοχή σας στις προσπάθειές μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *