Ενημέρωση για την προστασία οικόσιτων ζωών από την κακοκαιρία

 

 

 

“Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης σε συνεργασία με τον Γεωπόνο Ζωοτέχνη κ. Δημήτρη Σιγάλα, ενημερώνουν τους αγρότες και πολίτες που κατέχουν και συντηρούν ζώα αλλά και όλους τους δημότες που έχουν στην προστασία τους οικόσιτα και άλλα ζωάκια ότι λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών, για τις περιοχές μας που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα ζώα και να φροντίζουν, για την καλή σίτιση και την προστασία τους από το ψύχος.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτριος Σιγάλας προτρέπει του ιδιοκτήτες και φύλακες ζώων να ταΐζουν με την κατάλληλη ποσότητα, συχνά τα ζώα και τα προφυλάσσουν σε όσο το δυνατόν ζεστότερους στεγασμένους χώρους και να μην τα αφήνουν με το χιονιά εκτεθειμένα σε ανοικτούς χώρους ή αγρούς.

 

Ο κ. Σιγάλας δηλώνει ότι όλα τα ζώα του καταφύγιου που εποπτεύει και συντηρεί ο Δήμος Θήρας βρίσκονται προστατευμένα και καλά σιτισμένα στους χώρους του καταφυγίου. Επίσης αναφέρει ότι τα δημόσια σημεία σίτισης αδέσποτων έχουν αυξηθεί ώστε να υπάρχει αρκετή τροφή ακόμα και για τα ελεύθερα ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *