Ενιαία θέση του Δήμου και των φορέων της Σαντορίνης   για την επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας

.  

 

  ” Ενιαία θέση διαμόρφωσαν οι φορείς της Σαντορίνης στο θέμα της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου. Οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού υιοθέτησαν τις προτάσεις του Δημάρχου – με τις οποίες συμφώνησε το Λιμενικό Ταμείο – όπως τις παρουσίασε στην ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό.  

 

     Τα συμπεράσματα της συζήτησης συνοψίσθηκαν στα παρακάτω:  

     α) Εκφράσθηκε η ικανοποίηση όλων και τονίσθηκε η θετική επενέργεια που θα έχει η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας στην ανάκαμψη της τουριστικής δραστηριότητας και της οικονομίας της Σαντορίνης.  

 

     β) Προβλήθηκε το γρήγορα διαμορφούμενο πλεονέκτημα της υγειονομικής θωράκισης της Σαντορίνης μέσα από την ιδιαίτερα ικανοποιητική πορεία του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού “Γαλάζια Ελευθερία”, την εκτεταμένη διενέργεια rapid test και την αυστηρή εφαρμογή των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλες τις επιχειρήσεις και τους χώρους μεγάλης επισκεψιμότητας.  

 

     γ) Τονίσθηκε η βούληση να συνεχισθεί η εφαρμογή του συστήματος χρονορύθμισης των αφίξεων και αναχωρήσεων των κρουαζιερόπλοιων στο νησί (birth allocation).  

     Το σύστημα αυτό, το οποίο συμφωνείται μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και ελέγχεται από ενιαίο ηλεκτρονικό κέντρο διαχείρισης, διασφαλίζει τον ομαλό και ασφαλή κατάπλου και απόπλου των κρουαζιερόπλοιων καθώς και την άνετη και ασφαλή διακίνηση των επιβατών τους εκτός νησιού.  

 

     δ) Εκφράστηκε η πλήρης διαφωνία με το κλειστό σύστημα Βubble (προστατευτική φούσκα) το οποίο, υπό το πρόσχημα της υγειονομικής προστασίας, ορισμένες εταιρείες κρουαζιέρας, θέλουν να εφαρμόσουν κατά την έξοδο των επιβατών τους στη Σαντορίνη.  

 

     Το σύστημα “All inclusive” στην κρουαζιέρα με τον απόλυτο έλεγχο της δραστηριότητας των επιβατών και εκτός πλοίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.  

 

     Για τη Δημοτική Αρχή, το Λιμενικό Ταμείο και τους υπόλοιπους φορείς της Σαντορίνης, η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας πρέπει να γίνει με όρους αμοιβαίου οφέλους και για τις εταιρείες του κλάδου και για τα νησιά προσέγγισης της κρουαζιέρας.  

 

     Στη Σαντορίνη “χτίζεται” εντατικά το τείχος ανοσίας απέναντι στην πανδημία έτσι ώστε να παρέχεται πλήρης υγειονομική προστασία στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού συμπεριλαμβανομένων και των επιβατών της κρουαζιέρας.  

 

     Υπό τις συνθήκες αυτές συμφωνήθηκε ότι η Σαντορίνη από την 1η Ιουλίου, όταν πλέον η υγειονομική θωράκιση του νησιού θα είναι απόλυτη, δεν θα δεχθεί την εφαρμογή του συστήματος Βubble από καμία εταιρεία κρουαζιέρας που προγραμματίζει να προσεγγίσει το νησί.  

 

     Με δεδομένα τα παραπάνω χαιρετίζεται απ’ όλους η επανεκκίνηση της κρουαζιέρας και εκφράζεται η προσδοκία της γρήγορης ανάκαμψης του τουριστικού αυτού τομέα που συμβάλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομίας της Σαντορίνης”.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *