Ενδοσχολική Επιμόρφωση: Πρώτες βοήθειες – ΚΑΡΠΑ – Χρήση Απινιδωτή στο Ειδικό Σχολείο Φηρών
“Τη Δευτέρα 17/11/2025 μετά τη γιορτή της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου και την αποχώρηση των μικρών μας μαθητών/τριών από το σχολείο, πραγματοποιήθηκε η 1η Ενδοσχολική Επιμόρφωση διάρκειας τριών (3) ωρών με θέμα τις Πρώτες βοήθειες -ΚΑΡΠΑ- Χρήση Απινιδωτή από τον κ. Βασίλη Τσατσανίδη.
Στην επιμόρφωση έλαβαν μέρος συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ αλλά και μέλη του βοηθητικού προσωπικού (υπεύθυνης σχολικής καθαριότητας και συνοδού σχολικού λεωφορείου) τόσο του σχολείου μας καθώς επίσης συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μέλη ΕΕΠ & ΕΒΠ του Ειδικού Νηπιαγωγείου Θήρας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θήρας.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την αλληλοϋποστήριξη αντίστοιχα των Διευθύνσεων των προαναφερθέντων σχολείων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, της κ. Ειρήνης Κόζαρη και της κ. Πολυτίμης Σιορίκη.
Ο χώρος που πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση είναι η Αίθουσα Εκδηλώσεων του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας και εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Διευθύντρια κ. Φωτεινή Μητριτζάκη και εκτιμούμε τη διάθεση και την προθυμία να υποστηρίξουν έμπρακτα άλλη μια σημαντική δράση του σχολείου μας.
Εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων τέλος, εκφράζουμε τις θερμότατες ευχαριστίες μας προς τον κ. Βασίλη Τσατσανίδη ο οποίος εθελοντικά αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στο να μας μεταδώσει με επαγγελματισμό και σαφήνεια κρίσιμα πρωτόκολλα διάσωσης με έμφαση στις πρακτικές εφαρμογές και τις αντίστοιχες ασκήσεις – ενέργειες ως προς την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν και μελλοντικά ανάλογες ευκαιρίες συνεργασίας και εκπαίδευσης”.









