Ένας δρόμος στη χώρα του Ποτέ-Ποτέ

 

 

 

Ο Άξονας Αεροδρομίου-Οίας, μάλλον είναι ένας δρόμος στη χώρα του ποτέ-ποτέ. Περιφέρεια και Δήμος, απορρίπτουν οποιαδήποτε ευθύνη και δικαιοδοσία. Χαρακτηριστικά, τα όσα ειπώθηκαν από την Δήμαρχο Θήρας, όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Εκτενέστερα την άποψη του Δημάρχου, στο οπτικοακουστικό απόσπασμα που επισυνάπτεται.

 

 

 

Ερώτηση:  σκοπεύετε να μπείτε σε δωμάτιο ενηλίκων εκπροσώπους της περιφέρειας και να αποφασιστείτε τελικά ποιος θα τεκνοθετήσει τον άξονα αεροδρομίου Οίας;

 

 

 

«Όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου που λέει ότι ο δρόμος δεν είναι αυτή τη στιγμή δημοτικός.

 

Εγώ θα σας πω ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί. Επομένως δεν μπορεί να υπάρχει παραλαβή. Έγινε μια προσωρινή παραλαβή του έργου από μένα για να δοθεί στην κυκλοφορία, διότι μέχρι τώρα δεν θα είχε δοθεί.

 

Η Εγνατία δηλαδή, ήθελε οπωσδήποτε να παραλάβει κάποιος προσωρινά. Επειδή το έργο όμως δεν έχει ολοκληρωθεί, και αυτό που σας λέω είναι πολύ συγκεκριμένο ,μπορείτε να πάρετε τη διαχειριστική αρχή να ρωτήσετε. Μην ρωτάτε μόνο πολιτικούς, υπάρχει και η διαχειριστική αρχή.

 

Δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο, υπάρχουν ακόμη κομμάτια έργου που πρέπει να συμπληρωθούν. Το έργο δεν έχει κλείσει.

 

Άρα δεν μπορεί να παραληφθεί ούτε απ’ το Δήμο. Το έργο το χρηματοδότησε η Περιφέρεια και το επέβλεψε η Εγνατία.

 

[…]

 

Αν θα είναι δημοτικός ή αν θα είναι περιφερειακός, αυτό είναι για την επόμενη μέρα. Αυτή τη στιγμή ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει στον δρόμο. Έτσι;. Η περιφέρεια έχει χρηματοδοτήσει το έργο.

 

Άρα, ποιος θα παραλαμβάνει ένα έργο; Εκείνος που το χρηματοδοτεί Εκεί όσο παραλαμβάνει ένα έργο, το άλλο θα είναι μετά δημοτικός. Γιατί μπορεί να είναι δημοτικός μετά ο δρόμος».

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *