ΕΝΑΣ ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟΣ ΦΛΕΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ SAF

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΕΧΝΩΝ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

SAF_FEB_2016

Χορευτικό εργαστήρι

Flamenco

Μετά από 20 χρόνια, η Ισαβέλλα Γαλαίου, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, την Σαντορίνη, για να διδάξει και να μεταδώσει στα παιδιά και τους ενήλικες, την Τέχνη του Flamenco, για πρώτη φορά στο νησί μας.
Η διδασκαλία θα γίνει μέσω του βασικού της μαθήματας “Letras, Palmas y Baile” (Τραγούδι, Παλαμάκια και Χορός) και έχει ως στόχο την γνωριμία των συμμετεχόντων σφαιρικά με την ιστορία και την κουλτούρα της τέχνης της Ανδαλουσίας, το Flamenco.
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες με την σφραγίδα της Compania Flamenca Sentimientos.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 16.00-17.00 για παιδιά και 17.30-19.00 για ενήλικες
Κυριακή 7 Φεβρoυαρίου 10.30 -11.30 για παιδιά και 12.00-13.30 για ενήλικες.

 

4ο Εργαστήρι Εικαστικών

Ταξίδι στα χρώματα του 19ου αιώναd743d912-f323-435f-805e-56daacec838c

Το Εργαστήρι Εικαστικών του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας θα ταξιδέψει αυτή τη φορά  στα χρόνια του 19ου αιώνα  και θα γνωρίσει από κοντά τους σπουδαίους καλλιτέχνες της εποχής εκείνης όπως τον Μανέ, τον Σερά, τον Σεζάν, τον Βαν Γκογκ και τον Μονέ. Με συντροφιά τα έργα τους θα μελετήσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι ζωγράφοι εκείνης της εποχής αποτύπωσαν τον κόσμο μέσα από τα χρώματα και τα σχήματα.

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου για παιδιά των τάξεων Δ, Ε, Στ Δημοτικού
Α’ Τμήμα 16.00-17.30
Β’ Τμήμα 18.00-19.30
Κυριακή 14 Φεβρoυαρίου για παιδιά των τάξεων Α, Β, Γ Δημοτικού
Α’ Τμήμα 10.30 -12.00
Β’ Τμήμα 12.30-14.00

 

Κλικ στους μεγάλους φωτογράφους

Πορτραίτο, το αγαπημένο θέμα των φωτογράφων

Η φωτογραφία στο μικροσκόπιο…σαν τον Σέρλοκ  Χόλμ  ερευνούμε την ζωή και το έργο των μεγάλων φωτογράφων!…αλλά παρακολουθούμε και τα μυστικά μιας studio φωτογράφισης που θα στηθεί ειδικά γι’ αυτόν τον λόγο!
Παρουσιάζεται επιλογή από  τα διασημότερα πορτραίτα  των μεγάλων φωτογράφων  όπωςAugust Sanders, Henry Cartier-Bresson, Robert Frank, Garry Winogrand, Gregory Grewdson κα με προβολή οπτικού υλικού (slideshow, video links κτλ) και συζήτηση για την ζωή και το έργο τους.

Κυριακή 21 Φεβρoυαρίου για παιδιά 10-110 ετών  12.00 -14.00

 

Μουσικό εργαστήρι

 

Δίνω φωνή στο σώμα μου

Παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμοί γίνονται η αφετηρία για εξερεύνηση βασικών πτυχών της μουσικής (μελωδία, ρυθμός).  Μέσα σε ένα ευχάριστο πλαίσιο με παιχνίδια και διάφορες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τη φωνή τους μέσω του ατομικού και ομαδικού τραγουδιού.  Να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους αυτοσχεδιάζοντας.  Εμφαση δίνεται στη σύνδεση της μουσικής με την κίνηση καθώς και στη δημιουργική μουσική χρήση καθημερινών αντικειμένων, π.χ. πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, βότσαλα κλπ. Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ανάπτυξη της φωνητικής και ρυθμικής τους ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και φυσικά η αφύπνιση αγάπης προς τη μουσική παράδοση του τόπου μας.
Το μουσικό εργαστήρι  απευθύνεται σε παιδιά δημοτικoύ.

Σαββατοκύριακο 27 & 28 Φεβρουαρίου

Τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της δουλειάς των παιδιών.

 

Μουσειοσκευή Κυκλαδικού Μουσείου

Κυκλαδικός Πολιτισμός

 

Η Μουσειοσκευή-βαλίτσα που ταξιδεύει σαν σιωπηλός πρέσβης εκπαίδευσης και πολιτισμού ηρθε στο Εργοστάσιο Τεχνών. Περιέχει ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες.

Κάθε Πέμπτη για σχολεία και κάθε Παρασκευή 16.00-18.00 για το κοινό.

 

http://www.saf.gr/gr/programma

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *