ENA ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΤΗ ΣΙΚΙΝΟ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΣΚΑΜΠΑΒΙΡΙΑ

 

 

H Santonews, υποδέχεται ένα νέο συνεργάτη, με ιστοριοδιφικές ανησυχίες, που αφορούν στη Σίκινο. Γράφει καλά, ερευνά πολύ και του ζήτησα, να είναι εδώ. Και θα είναι!. Τον ευχαριστώ. (φυσικά και αυτός με την πλουσιοπάροχη αμοιβή των 0,000 ευρώ που δίνουμε).

, γεννήθηκα πριν από 68 χρόνια στην Κηφισιά, διακοσμητής και ερασιτέχνης φωτογράφος, είμαι εξ αγχιστείας Σικινιώτης και πρωτοπήγα στο νησί το 1974, αμέσως μετά την επιστράτευση, δηλώνω ότι είμαι ερωτευμένος με τη Σίκινο .

1932. Καθαρή Δευτέρα στη θέση Ζανάκην ( Τζανάκη ), Σικινιώτες και Σικινιώτισσες έχουν πάρει τα Σαρακοστιανά τους σε καλάθια, σκεπασμένα με άσπρες πετσέτες φαγητού, τρώνε και πίνουν το κρασάκι τους από φλάσκες κολοκύθας, που τις γεμίζουν από μεγάλες ντραμιζάνες, μια μεγάλη παρέα, που εύχονται με υψωμένα ποτήρια.
Παπά Μάρκος Αλαφούζος, Αλκ. Κουμπής-δάσκαλος 1924-1931, Δημήτρης Σεγρέδος ( μελισσοκόμος ) με την γυναίκα του., Αθηνά Φουτρή-Μάναλη, Άννα Καρασαρίνη-Οθωναίου, Κρυστάλλη Σεγρέδου (Κυριαζή), Γκίκας Οθωναίος, Κωνσταντίνος Πλατής, Ευαγ.Τοκμακίδης Γεωπόνος Σικίνου, Χωροφύλακας Σικίνου., γριά Πλατήνα, Δεδούση Ελένη, ο γιατρός Δημήτριος Πλατής και Μαρία Πλατή, δείτε ότι όλοι σχεδόν οι άντρες φορούν καπέλα, τραγιάσκες και καβουράκια, στο βάθος δεξιά είναι ένας απο τους ανεμόμυλους της Χώρας.
( την έχω επεξεργαστεί, από το αρχείο μου, η ημερομηνία ήταν γραμμένη πίσω από την φωτογραφία με μολύβι )”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *