Ένα εκπληκτικά καινοτόμο βίντεο της Σαντορίνης με ΑΙ

 

 

 

 

H Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ, η διεθνής συντομογραφία), δεν είναι απλώς παρούσα, αλλά προελαύνει με εμφατικό τρόπο. Μόνο ο αστρονομικός όρος Σούπερ Νόβα -υπερκαινοφανής αστέρας- μπορεί να προσεγγίσει κάπως ως περιγραφή την ορμή, την ισχύ και τη λάμψη του αμφιλεγόμενου επιτεύγματος. Και είναι ακόμα η αρχή. Η διαφορά του Πακ-Μαν της δεκαετίας του ’80 ή του Τέτρις με τα κλασσικά φλιπεράκια, ήταν εντυπωσιακή. Ήρθαν τα Play Station και τα σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια και τα έκαναν να μοιάζουν με πρωτόγονα βραχογραφήματα των ανθρώπων των (ψηφιακών) σπηλαίων.  Αλλά, η ΑΙ έφερε μια ιλιγγιώδη, νέα εποχή. Που μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο δεν περάσαμε στο κατώφλι της, αλλά μετά βίας διακρίνουμε από μακριά κάποιο αμυδρό φως της αυλόπορτας.

 

Πριν λίγες, μέρες η εταιρεία Sora, παρουσίασε 9 βίντεο λίγων δευτερολέπτων το καθένα. Απλά, είναι. Οποιοσδήποτε δημιουργός κινουμένων σχεδίων ή ψηφιακού περιεχομένου, θα μπορούσε να τα φτιάξει σε λίγες ώρες. Ποια είναι η διαφορά;. Δεν τα έφτιαξε, κανείς. Απλώς κάποιος, κάθισε μπροστά σε έναν υπολογιστή, αφηγήθηκε μια ιστορία, περιέγραψε τον τόπο και τους πρωταγωνιστές και τέλος. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβε η ΑΙ. Μετέτρεψε την αφήγηση σε κείμενο και  στη συνέχεια η μικρή ιστορία, έγινε αμέσως ταινία. Με ρεαλιστικά σκηνικά, πιστή απόδοση της κίνησης και άψογο συγχρονισμό.

 

Μια από τις ιστορίες, περιγράφει τη φιλική βόλτα ενός κόκκινου Πάντα με ένα πουλί Τουκάν, στα πλακόστρωτα της Σαντορίνης, κατά τη διάρκεια της Blue Hour ( όρος που προσδιορίζει το μεταίχμιο μεταξύ της δύσης του ηλίου  και του σκοταδιού ή της αυγής πριν την ανατολή και ο ορίζοντας παίρνει ένα γαλάζιο χρώμα).

Το βίντεο δεν είναι για Όσκαρ. Αλλά είναι η αρχή μιας επανάστασης. Αντίστοιχης ίσως με εκείνην, που ξέσπασε όταν οι πρωτόγονοι άναψαν την πρώτη φωτιά, τρίβοντας δύο πέτρες πάνω σε ένα σωρό ξερά μούσκλια. Μόλις αρκετής ίσως για να ψηθεί το κρέας μιας τσίχλας, αλλά επίσης ικανής να πυρπολήσει ένα ολόκληρο δάσος αν επεκταθεί στα ξερόκλαδα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *