ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΒΙΓΛΙ

Γιώργος Βαβάτσης- “Mineral Diaries”

 

 

 

SEALED EARTH GALLERY CONTEMPORARY CERAMICS EXHIBITION

 

 

 

 

 

“Mineral Diaries”

Ατομική Έκθεση

George Vavatsis

 

 

 

Εγκαίνια 17 Ιουνίου στις 19:00 μμ.

Ημερομηνίες Έκθεσης: 17 June – 06 July 2023 Επιμέλεια: Λουκία Θωμοπούλου

 

 

Η Sealed Earth Gallery είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την εναρκτήρια έκθεσή της στη Σαντορίνη με τα έργα του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Βαβάτση. Η ατομική έκθεση, που προβάλλει το μοναδικό καλλιτεχνικό όραμα του Βαβάτση, θα είναι μια εξερεύνηση στο έδαφος, τα ορυκτά και το μέσο της κεραμικής.

 

 

Ο Γιώργος Βαβάτσης είναι γνωστός για την εκτεταμένη έρευνα του για το έδαφος και τα ορυκτά που ενσωματώνει στην τέχνη του. Με μια βαθιά σύνδεση με τη γη, ο Βαβάτσης συλλέγει προσεκτικά χώμα και ορυκτά από διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας σχολαστικά τις επιμέρους ιστορίες και τα χαρακτηριστικά τους.

Αυτά τα ορυκτά γίνονται ένα ημερολόγιο, που καταγράφει το ταξίδι του καλλιτέχνη και παρέχει τη βάση για τις συναρπαστικές δημιουργίες του.

 

 

Ο Βαβάτσης αποκαλύπτει μια συλλογή έργων τέχνης κατασκευασμένα από ένα σαγηνευτικό μείγμα ορυκτών, μετάλλων και αργίλου. Η αριστοτεχνική χρήση αυτών των υλικών του δίνει τη δυνατότητα να οπτικοποιήσει τοπία χρησιμοποιώντας τον πηλό ως μολύβι σχεδίασης και τα ζωντανέψει μέσω της τέχνης του.

Μέσω αυτής της έκθεσης, ο Βαβάτσης μας καλεί να εμβαθύνουμε στις γεωλογικές διεργασίες που συνέβησαν πολύ πριν από την παρέμβασή μας, ενθαρρύνοντας την κατανόηση της θέσης μας μέσα στον φυσικό κόσμο. Αυτά τα γεωλογικά ημερολόγια αποτυπώνουν την ουσία ενός ατελείωτου ταξιδιού. Τα έργα που δημιουργήθηκαν προς τιμήν τους γιορτάζουν τη διασύνδεση της τέχνης, της φύσης και της ανθρώπινης εμπειρίας, θολώνοντας τα όρια μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Προσκαλούμε τους λάτρεις της τέχνης και τους λάτρεις της φύσης να εξερευνήσουν αυτή τη μαγευτική συλλογή.

 

 

 

Ο Γιώργος Βαβάτσης γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται σήμερα. Σπούδασε Visual & Live Art στο Cheltenham & Gloucester C.H.E. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Το 2000 άνοιξε το πρώτο του εργαστήριο κεραμικής στη Θεσσαλονίκη, όπου εξερεύνησε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της κεραμικής τέχνης για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει πειραματιστεί με όλα τα είδη πηλών και υαλωμάτων και διδάσκει τεχνολογία την κεραμικής και των υαλωμάτων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Είναι επίτιμο μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Κεραμικής και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πρόσφατα το έργο του έχει παρουσιαστεί στις Αίθουσα Τέχνης Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη, (2023), Γκαλερί Ανδρόνικος Σαγιανός (2022), Big Blue Dot Artist Residency and Open exhibition στο Κουφονήσι (2022), Κεραμεών Ίχνη, Αρχαία Ολυμπία (2021), Ελληνοαμερικανική Ένωση, Αθήνα (2021) και Chris Boicos Fine Arts, Παρίσι (2019) για να αναφέρουμε μερικά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, παρακαλώ επισκεφτείτε το www.sealedearth.art ή επικοινωνήστε μαζί μας στο gallery@sealedearth.art

 

Σχετικά με τη Sealed Earth Gallery: Η Sealed Earth Gallery είναι ένας νέος χώρος τέχνης αφιερωμένος στην προβολή της σύγχρονης τέχνης εμπνευσμένη από τον φυσικό κόσμο. Βρίσκεται στο γραφικό Ημεροβίγλι Σαντορίνης, και η γκαλερί στοχεύει να προωθήσει καλλιτέχνες που εξερευνούν τις συνδέσεις μεταξύ τέχνης, φύσης και βιωσιμότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *