Εκτεταμένοι έλεγχοι και διαπίστωση παραβάσεων μέσω των POS

Σε Σαντορίνη και άλλα νησιά

 

 

 

Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησαν στη Σαντορίνη και άλλα νησιά των Κυκλάδων οι δημόσιες αρχές φορολογικών εσόδων.

 

Το σχετικά καινούριο στην υπόθεση είναι η διασταύρωση των στοιχείων που προκύπτουν με τη χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω συσκευών POS και του αντίστοιχου  ύψους των φορολογικών αποδείξεων που εκδόθηκαν από τις επιχειρήσεις. Με δεδομένη την σταδιακή εξάλειψη των πληρωμών σε μετρητά και τη χρήση πιστωτικών καρτών, οι φορολογικές αρχές, εντοπίζουν με σχετική ευκολία τυχόν ανακολουθίες ανάμεσα στις εισπράξεις που πραγματοποιήθηκαν από τις πλατφόρμες e-send και my data και τις νόμιμες αποδείξεις που εκδόθηκαν.

 

Στη Σαντορίνη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η ενημερωτική ιστοσελίδα news.gr εντοπίστηκαν “8 επιχειρήσεις εστίασης με 7.574 παραβάσεις συνολικής αξίας 260.000 ευρώ.

Ξεχωρίζει η περίπτωση εστιατορίου-καφέ, που μέσα σε τρεις μήνες δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις συνολικής αξίας 225.000 ευρώ”.

Υπήρξαν και έλεγχοι στις παραλίες, όπου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε “ομπρελάδες” για μη έκδοση αποδείξεων. Σε μια περίπτωση μάλιστα στο Καμάρι, επιβλήθηκε πρόστιμο γιατί ένας επαγγελματίας τοποθέτησε δική του μπλούζα σε ξαπλώστρα, περιμένοντας να έρθουν πελάτες που πήγαιναν καθημερινά την ίδια ώρα και ζητούσαν να τους κρατά τη θέση. Οι εξηγήσεις του επαγγελματία, δεν έπεισαν τους ελεγκτές που προχώρησαν στην επιβολή της κύρωσης.

Σύμφωνα πάντα με τη news.gr “Στη Μύκονο 5 επιχειρήσεις με 254 παραβάσεις συνολικής αξίας 230.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων, καφέ-μπαρ δεν εξέδωσε μέσα σε ένα μήνα αποδείξεις συνολικής αξίας 105.055,13 ευρώ.

Στην Ίο 8 επιχειρήσεις εστίασης με 7.574 παραβάσεις συνολικής αξίας 292.000 ευρώ.

Ξεχωρίζει επιχείρηση, η οποία από τις αρχές της χρονιάς έως και το Δεκαπενταύγουστο δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 6.092 αποδείξεις συνολικής αξίας 225.000 ευρώ.

Στην Άνδρο 5 επιχειρήσεις εστίασης με 1.199 παραβάσεις συνολικής αξίας 145.000 ευρώ.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχείρησης, η οποία από τις 19 Ιουλίου έως τις 10 Αυγούστου δεν διαβίβασε στην ΑΑΔΕ 19 αποδείξεις συνολικής αξίας 18.000 ευρώ και δεν εξέδωσε 198 αποδείξεις συνολικής αξίας 14.000 ευρώ”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *