Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει θυελλώδεις ανέμους

 

 

 

Φωτό: Σταύρος Κουταλίδης

“Ο Δήμος Θήρας ενημερώνει τους πολίτες των νησιών μας, για την επιδείνωση του καιρού τις επόμενες 2 ημέρες και τους ισχυρούς ανέμους που θα επικρατήσουν αύριο Τρίτη και το πρωί της Τετάρτης, όπου θα αρχίσει η σταδιακή εξασθένιση των ανέμων, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ο Δήμος Θήρας εφιστά την προσοχή των πολιτών σε όλες τους τις μετακινήσεις και τις εξωτερικές δραστηριότητες, καθώς και των οδηγών αυτοκίνητων και δικύκλων. Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην παρκάρουν από κάτω, ή κοντά σε δένδρα, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους στις άκρως απαραίτητες.

 

Ο Αντιδήμαρχος Θήρας κ. Γρήγορης Μαντούσης δηλώνει, ότι όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θήρας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τυχόν έκτακτα περιστατικά και ζητά από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, ακολουθώντας τις παραπάνω συστάσεις.

 

Το δελτίο καιρού

 

Συγκεκριμένα στο δελτίο καιρού αναφέρεται ότι, ισχυροί Νοτιοδυτικοί και αργότερα Δυτικοί άνεμοι ενισχύονται από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου το βράδυ, οι οποίοι γίνονται θυελλώδεις από το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουάριου, με εντάσεις από 8 και κατά τόπους 10 μποφόρ για τις Κυκλάδες. Από το απόγευμα της Τρίτης οι άνεμοι γίνονται βόρειοι, με την ίδια  ένταση και αναμένεται πιθανή ισχυρή βροχόπτωση. Η σταδιακή εξασθένιση των ανέμων ξεκινά από το πρωί της Τετάρτης 9 Φεβρουάριου. Η θερμοκρασία το επόμενο διήμερο, Τρίτη και Τετάρτη θα πέσει στους 8 βαθμούς η μικρότερη και 13 η μέγιστη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *