ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

 

Η επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης Θήρας” κ. Μαρία Αργυρού

“Κύριε Πρόεδρε,

Με το έγγραφό μας αυτό ζητάμε να μεριμνήσετε για την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να συζητηθούν και ληφθούν αποφάσεις επί των παρακάτω θεμάτων , που έρχονται από παλαιότερα , παραμένουν άλυτα, εγκυμονούν κινδύνους και τέλος δυσφημίζουν το νησί και την κοινωνία του.

1.- Σχολική στέγη. Η αύξηση του μαθητικού πληθυσμού δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις . Η προκήρυξη μιας σχετικής μελέτης για την καταγραφή των συνολικών αναγκών της σχολικής μας στέγης θα διευκόλυνε τα μέγιστα .

2.- Η έλλειψη στέγης , τα ακριβά μισθώματα για τα βαλάντια των εκπαιδευτικών και γενικότερα δημοσίων υπαλλήλων στέκονται σοβαρά εμπόδια στην κάλυψη των κενών στα σχολεία και στην στελέχωση των εδώ υπηρεσιών . Οι κυβερνητικές ευθύνες για την έλλειψη στέγης είναι τεράστιες και κανένα σχετικό μέτρο δεν έχει παρθεί , εκτός από το να « πετάνε το μπαλάκι» στους δήμους  δηλαδή στις τοπικές κοινωνίες. Προτείνουμε να προχωρήσει ο Δήμος  σε προκήρυξη ενδιαφέροντος για μίσθωση καταλυμάτων  και ενδιαφερόμενα εστιατόρια  για τη συμβολή του δήμου και στη διατροφή  βάσει κριτηρίων , δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα.

Με την πεποίθηση ότι  άμεσα θα απασχολήσουν τα παραπάνω το δημοτικό συμβούλιο ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *