ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ Η ΛΗΨΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ

 

 

 

 

“Στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας της επίσημης δημοτικής ιστοσελίδας του Δήμου Θήρας (www.thira.gov.gr) για λογαριασμό του πολίτη, έως τα τέλη του Α’ τριμήνου 2020, θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία, σε συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας, οι παρακάτω ηλεκτρονικές υπηρεσίες:

  1. Υποβολή Αιτημάτων από κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη, για διάφορες κατηγορίες, με μηχανισμού ασφαλούς ταυτοποίησης, μέσω TAXISnet, όπως π.χ. έκδοση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, υποβολή ερωτημάτων, αιτήματα αντικατάστασης λαμπτήρων κλπ, με δυνατότητα παρακολούθησης και ενημέρωσης, σε όλα τα στάδια διεκπεραίωσης από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας, έως την τελική τους έκβαση.
  1. Online ενημέρωση φυσικών και νομικών προσώπων για οφειλές τους προς τον Δήμο μας, με απόδοση Ταυτότητας Οφειλής, ώστε να υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης ηλεκτρονικά και από απόσταση (μέσω ebanking ή τράπεζας).
  1. Ενεργοποίηση μηχανισμού ενημέρωσης, σε πραγματικό χρόνο, όλων των πολιτών, μέσω ειδικής εφαρμογής (application) για φορητές συσκευές (tablets και κινητά τηλέφωνα), για διάφορα θέματα, όπως πολιτική προστασία, δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ειδοποιήσεις, κλπ. Σχετική ενημέρωση για την εφαρμογή θα υπάρχει σε ειδικό banner στην δημοτική ιστοσελίδα του Δήμου μας, ενώ τον εν λόγω μηχανισμό, εκτός από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε δημόσιος φορέας του νησιού (σχολεία, σύλλογοι, κ.α.) για δική τους χρήση.

Όλα τα παραπάνω έχουν σχεδιαστεί σε εναρμόνιση με τον νέο κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (679/2016).

Με την συνεργασία όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.

Για τον Δήμο Θήρας,

Η Αντιδήμαρχος

Σοφία Κίτσου”.

1 Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *