«Έκπτωση 50% για τους γιατρούς που εργάζονται σε μονάδες υγείας στις Κυκλάδες, ζητά από τις ναυτιλιακές εταιρείες ο Μ. Καφούρος»

  «Έκπτωση 50% για τους γιατρούς που εργάζονται σε μονάδες υγείας στις Κυκλάδες, ζητά από τις ναυτιλιακές εταιρείες ο βουλευτής Μάρκος Καφούρος»

Επιστολή προς τις ναυτιλιακές εταιρείες Κυκλάδων έστειλε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Μάρκος Εμμ. Καφούρος με την οποία ζητά τη στήριξη τους προς το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται στις Κυκλάδες, παρέχοντας έκπτωση στα εισιτήρια σε ποσοστό 50%.

Ως μόνιμος κάτοικος Κυκλάδων, ο κ. Καφούρος γνωρίζει πολύ καλά το μεγάλο πρόβλημα των νησιωτών εξαιτίας της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας του Νομού, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κόστος στέγασης καθώς και στο υψηλό ακτοπλοϊκό κόστος μεταφοράς από και προς τα νησιά.

Ο βουλευτής Κυκλάδων ζητά τη στήριξη των ναυτιλιακών εταιρειών επικουρικά με την παροχή κινήτρων που ήδη εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καφούρος στην επιστολή του, «η κοινωνική αυτή συνεισφορά θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό κίνητρο για τους ιατρούς που επιλέγουν να εργαστούν στη νησιωτική χώρα».

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής:

Αθήνα 30.08.2024

Προς Γραφείο προέδρου

Θέμα: Προώθηση δράσεων παροχής κινήτρων βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στις Κυκλάδες.

Κύριε Πρόεδρε,

Ως βουλευτής και μόνιμος κάτοικος των Κυκλάδων καθημερινά διαπιστώνω το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην καθημερινότητα των νησιωτών μας από την υποστελέχωση των μονάδων υγείας του Νομού μας.

Από τις επαφές μου με ιατρούς και διοικητικά στελέχη σε όλα τα νησιά μας προέκυψε η διαπίστωση, ότι η στελέχωση των μονάδων υγείας συναντά σημαντικά εμπόδια, με κυριότερα το κόστος της στέγασης αλλά και το υψηλό ακτοπλοϊκό κόστος μεταφοράς, από και προς τα νησιά.

Η παροχή κινήτρων στο ιατρικό προσωπικό που δέχεται να εργαστεί σε απομακρυσμένες περιοχές, αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και έχει υψηλή θέση στην κυβερνητική ατζέντα, καθώς το αρμόδιο υπουργείο έχει προχωρήσει ήδη σε πρόσθετες μισθολογικές παροχές.

Ωστόσο, πολλές φορές οι λύσεις που προάγουν την κοινωνική ευημερία βρίσκονται στη συναντίληψη και συνεργατικότητα όσων δραστηριοποιούνται στα νησιά με οποιονδήποτε τρόπο.

Στο πνεύμα αυτό και σε συνέχεια πολλών προηγούμενων προσφορών σας, θα ήταν ευεργετικό αν το ιατρικό προσωπικό που εργάζεται με οποιαδήποτε σχέση αμειβόμενης εργασίας στις Κυκλάδες είχε τη στήριξη της εταιρείας σας όσον αφορά το ακτοπλοϊκό κόστος μετακίνησης από και προς τα νησιά των Κυκλάδων με τη μορφή της έκπτωσης εισιτηρίων σε ποσοστό 50%.

Η κοινωνική αυτή συνεισφορά θα αποτελέσει σίγουρα ένα σημαντικό κίνητρο για τους ιατρούς που επιλέγουν να εργαστούν στη νησιωτική χώρα.

Ελπίζω και προσδοκώ ότι η πρόταση μου θα αξιολογηθεί με βάση τις κοινωνικές ευαισθησίες που η εταιρεία σας έχει επιδείξει στην πράξη.

           Με εκτίμηση

     Μάρκος Εμμ. Καφούρος  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *