ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ SAF

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα 2020-2021_ Α’ Κύκλος

 

 

 

  “Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός» και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης ξεκινούν και φέτος τις εκπαιδευτικές τους δράσεις.

 

 

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και φροντίζοντας για την ασφάλεια μικρών και μεγάλων θα πραγματοποιηθούν προγράμματα για παιδιά και για ενήλικες, για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τις τέχνες και τις τέχνες μέσα από τον εαυτό τους.

 

 

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στους μεγάλους χώρους του μουσείου, χρησιμοποιώντας είτε τους εσωτερικούς είτε τους εξωτερικούς ανάλογα με τον καιρό.

 

Α) «Δημιουργικό καλλιτεχνικό εργαστήρι» 

 

 

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, συνεχίζουμε να περνάμε πολύ δημιουργικά τα Σάββατά μας, στο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”. Με εμψυχώτρια την εικαστικό Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, βουτάμε με κέφι στον βυθό της τέχνης για να εξερευνήσουμε τον πλούτο και τους θησαυρούς της. Ταυτόχρονα μεταμορφώνουμε, σαν μάγοι και μάγισσες,  τα λευκά χαρτιά σε πολύχρωμους και πολυδιάστατους κόσμους και ταξιδεύουμε μέσα τους με όχημα την φαντασία μας που τελειωμό δεν έχει!

 

 

 

 • Για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3-5 ετών) και τους γονείς/συνοδούς τους

Στο Δημιουργικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών και τους γονείς/συνοδούς τους, μέσα από εικαστικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες ανακαλύπτουμε νέους τρόπους επικοινωνίας και έκφρασης. Τα παιδιά εξερευνούν και πειραματίζονται με ποικίλα και πολλές φορές αναπάντεχα υλικά και εξοικειώνονται με χρήσιμα εργαλεία χειροτεχνίας και ζωγραφικής, αναπτύσσοντας έτσι τις λεπτές κινητικές τους δεξιότητες και γυμνάζοντας τα πολύτιμα χεράκια τους! Παράλληλα με τα παιδιά, εξερευνούν και οι γονείς/συνοδοί τον κόσμο της τέχνης, μιας και συμμετέχουν ενεργά κι εκείνοι στην δημιουργική διαδικασία, εμπλουτίζοντας έτσι τη σχέση τους με το παιδί και δημιουργώντας καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας, κατανόησης και αλληλεπίδρασης.

 

 

Οι δημιουργικές δραστηριότητες, που σχεδιάζει και οργανώνει η εικαστικός Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού.

 

 

Με όχημα την δημιουργική έκφραση  αφενός το παιδί θα μπορέσει:

 • να εκτονωθεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του,
 • να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του,
 • να αλληλεπιδράσει μέσα στην ομάδα,

 

αφετέρου ο ενήλικας γονιός ή συνοδός θα μπορέσει:

 

 • να “συναντήσει” το παιδί και το αντίστροφο,
 • να εκτονωθεί και να χαλαρώσει, ξεφεύγοντας από το άγχος της καθημερινότητας,
 • να δημιουργήσει μαζί με το παιδί μία καινούργια συνθήκη στη ζωή τους

Κάθε Σάββατο από τις 03/10 στις 10.00 – 11.30 πμ.

 

 • Για παιδιά Δημοτικού

 

 

 

Στο Δημιουργικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά 6-11 ετών (δημοτικού), με αφορμή έναν καλλιτέχνη, μια εικόνα, μια τεχνοτροπία ή ένα υλικό, εξερευνούμε τις δυνατότητές μας και δημιουργούμε καλλιτεχνικά έργα που θα… μείνουν στην ιστορία! Τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορες τεχνοτροπίες και ποικίλα υλικά και εργαλεία κι έτσι, με βιωματικό τρόπο, εξοικειώνονται με ορολογίες, καλλιτεχνικά ρεύματα, διάσημους δημιουργούς αλλά και με ολόκληρη την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα εμπλουτίζεται ο συναισθηματικός κόσμος των παιδιών τα οποία, αλληλεπιδρώντας με την ομάδα, κοινωνικοποιούνται, μοιράζονται και συζητούν τις σκέψεις, τις ιδέες και τα όνειρά τους.

 

 

Οι δημιουργικές δραστηριότητες, που σχεδιάζει και οργανώνει η εικαστικός Ανεζίνα Μπλαζογιαννάκη, είναι προσαρμοσμένες στην ηλικία και τις δυνατότητες του κάθε παιδιού, ενώ ενδείκνυνται ώστε το παιδί:

 • να εκτονωθεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του,
 • να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του,
 • να χαλαρώσει μέσα από τη δημιουργική διαδικασία,
 • να αλληλεπιδράσει και να κοινωνικοποιηθεί μέσα στην ομάδα.

Κάθε Σάββατο από τις 03/10 στις 12.00 – 13.30 πμ.

Για πληροφορίες και συμμετοχές στο τηλέφωνο 22860 85141, 698 320 6196,  10.00 – 14.00 καθημερινά ή στο info@santoriniartsfactory.gr  “

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *