ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑ ΠΡΑΣΙΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ,ΕΠΑΙΝΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ

 

 

13329717_10208687564482995_2024624163_n«Στα πλαίσια των εθελοντικών δράσεων καθαρισμού και καλλωπισμού του  Κρατικού Αερολιμένα Σαντορίνης μια μεγάλη περιβαλλοντική δράση δενδροφύτευσης και ανθοφύτευσης έλαβε χώρα στον Αερολιμένα στις 29 Μαΐου 2016.
Ο Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  με την συμμετοχή δεκάδων παιδιών του κατηχητικού υπό την καθοδήγηση του αγαπητού Πάτερ Χριστόφορου  σε γιορτινή ατμόσφαιρα προχώρησαν σε δενδροφύτευση και ανθοφύτευση στο περιβάλλοντα χώρο του Αεροδρομίου.
Κάθε παιδάκι του κατηχητικού φύτευσε με προσοχή το δικό του φυτό και τοποθέτησε ένα μικρό ταμπελάκι με το όνομα του , αναλαμβάνοντας την  « υιοθεσία » του , δηλαδή την φροντίδα και το πότισμα του . Τα παιδιά έδωσαν σε όλους μας το παράδειγμα και το μήνυμα της αγάπης ,του πολιτισμού και της υπευθυνότητας.
Κατά την διάρκεια της δενδροφύτευσης ο Αερολιμενάρχης Θήρας Γάκης Δημήτριος υποδέχθηκε την επίσκεψη του σεβασμιότατου Αρχιεπίσκοπου Κρήτης Ειρηναίου. Ο Αρχιεπίσκοπος φύτευσε δέντρο ελαίας σύμβολο του  πολιτισμού , της δημιουργίας και του πνεύματος  θεμελιώνοντας σχετική μαρμάρινη επιγραφή εις μνήμη της επισκέψεως του.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην εβδομάδα περιβάλλοντος και στην γενικότερη προσπάθεια καθαρισμού και καλλωπισμού του Αεροδρομίου και του νησιού μας. Τα φυτά ήταν μια ευγενική προσφορά της κυρίας  Μ. Παπαδογιαννάκη και την ευχαριστούμε. Η νέα γενιά, η Εκκλησία , οι άνθρωποι της προσφοράς και του εθελοντισμού  μπορούν να μπολιαστούν και να ανθίσουν όπως τα λουλούδια που φύτεψαν οι νέοι του νησιού μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *