ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΘΗΡΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ- ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ

 

 

“Κ.Π. Καβάφη, «Κεριά»
Του μέλλοντος η μέρες στέκοντ’ εμπροστά μας σα μια σειρά κεράκια αναμένα — χρυσά, ζεστά, και ζωηρά κεράκια.
Η περασμένες μέρες πίσω μένουν, μια θλιβερή γραμμή κεριών σβυσμένων- τα πιο κοντά βγάζουν καπνόν ακόμη, κρύα κεριά, λυωμένα, και κυρτά.
Δεν θέλω να τα βλέπω· με λυπεί η μορφή των, και με λυπεί το πρώτο φως των να θυμούμαι. Εμπρός κυττάζω τ’ αναμένα μου κεριά.
Δεν θέλω να γυρίσω να μη διω και φρίξω τί γρήγορα που η σκοτεινή γραμμή μακραίνει, τί γρήγορα που τα σβυστά κεριά πληθαίνουν.
[πηγή: Κ.Π. Καβάφης, Τα ποιήματα. Β'(1919-1933), φιλολ. επιμ. Γ.Π. Σαββίδης, Ίκαρος, Αθήνα 1995, σ. 101]

 

 

Τα σβηστά δικά μας κεριά είναι πλέον πάρα πολλά. Επικίνδυνα πλήθυναν. Λίγα απομένουν τ’ αναμμένα και όχι ζωηρά, άδηλες του μέλλοντος ol μέρες μας, αλλά παρ’ όλα αυτά εμπρός κοιτάζουμε με αισιοδοξία και ελπίδα. Αισιοδοξία και Ελπίδα για το αυτονόητο- αναγκαίο, δηλαδή για το σεβασμό των κόπων και των χρόνων μας που δεν μπορούν να περιμένουν την αλλαγή πολιτικής και συσχετισμών.

 

 

Το 2018 το Πτωχοκομείο Θήρας που μας φιλοξενεί είχε 30.000,00 ΕΥΡΩ έσοδα από ακίνητα, και κλήθηκε και πλήρωσε το 2019 για τη χρήση του 2018 ΕΝΦΙΑ 17.324,00 ΕΥΡΩ και φόρο εισοδήματος 13.400,00 ΕΥΡΩ, δηλαδή 30.724,00 ΕΥΡΩ. Υποχρεώθηκε στα αδύνατα. Γιατί; Γιατί έτσι λέει ο νόμος!
Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για το άδικο καθεστώς μας είπαν: «Απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται.»

Μας είπαν επίσης: «Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 3,5%ο επί της συνολικής αξίας των ακινήτων, και όχι με 5,5%ο που ισχύει για τα άλλα νομικά πρόσωπα.»
Και συνέχισαν: «Το ποσό προκαταβολής φόρου εισοδήματος μειώνεται κατά 50%. Ο νομοθέτης έχει υποχρέωση να χειρίζεται κατά τρόπο ομοιόμορφο τις όμοιες περιπτώσεις και οι όποιες διαφοροποιήσεις της φορολογίας να γίνονται με βάση αντικειμενικά κριτήρια.»

 

Το αντικειμενικό και αδιαπραγμάτευτο εν προκειμένω είναι ένα: Η βελτίωση της ζωής μας στη δύση της, στο λίγο χρόνο που μας απομένει, δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιμένει το νομοθέτη και τα «αντικειμενικά του» κριτήρια. Τα 3,5%ο τα 5,5%ο και το 50% είναι ψυχρά νούμερα που σαν μια άλλη «Δίκη του Κάφκα» μας δικάζουν και μας καταδικάζουν. Δεν μας ζεσταίνουν την ψυχή.

 

Το Πτωχοκομείο Θήρας που μας φιλοξενεί παλεύει με δαίμονες για να σταθεί- επιβιώσει και να μας προσφέρει το καλύτερο δυνατό. Σε αυτή την προσπάθεια η Πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα μας αρωγός και όχι απέναντι. Μόνο έτσιτα λίγα εναπομένοντα για εμάς κεράκια θα είναι χρυσά, ζεστά, και ζωηρά.
Αναφορικά με τα έγγραφα Οικονομικής ενίσχυσης για την βελτίωση των χώρων διαβίωσης των Φιλόξενουμένων, από όλους τους κρατικούς φορείς καμία μέριμνα. Το Πτωχοκομείο Θήρας και οι πολίτες της Θήρας αποπεράτωσαν την 1Π και 2η φάση και απομένουν άλλες δύο φάσεις για να γίνει ΜΦΗ και να έχει και 4 κλίνες για παραπληγικούς. Οι 1η και 2η φάση κόστισαν 600.000 Ευρώ, και άλλα τόσα θα χρειαστούν για την υλοποίηση του έργου.

   
Διοικητικό Συμβούλιο Πτωχοκομείου Θήρας:
    1. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας κ. Επιφάνιας, Πρόεδρος
    2. Ακαδημαϊκός Χαράλαμπος Ρούσσος, Αντιπρόεδρος
    3. Εμμανουήλ Π. Λειβαδάρος, Διευθυντής
    4. Χαράλαμπος Δρόσος
    5. Δημήτρης Γκινοσάτης
    6. Ιωάννης Σιγάλας
    7. Ιωάννης Ζώρζος
    8. Δημήτρης Δεναξάς
    9. Γιώργος Δαρζέντας
    10. Αιδ. Εμμανουήλ Ν. Λειβαδάρος

Πίνακας Αποδεκτών:
    • Βουλή των Ελλήνων, Πρόεδρο Κ. Α. Τασούλα [email protected] /Κοιν.:
Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους Κομμάτων.
    • Υπουργό Υγείας κ. Β. Κικίλια [email protected]
    • Υπουργό Οικονομικών κ. X. Σταϊκούρα [email protected]
    • Υφυπουργό Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο [email protected]
    • ΑΑΔΕ, Γεν. Διευθύντρια Φορολογικής Διοίκησης κ. Β. Ηλιοπούλου [email protected][email protected]
    • Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δ. Μιχαηλίδου [email protected][email protected]
    • Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο [email protected]
    • Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Λεονταρίτη [email protected]
    • Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. X. Δαρζέντα [email protected]
    • Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Κυκλάδων, Προϊστάμενο κ. Δ. Αλουμανή [email protected] 730.syzefxis.gov.gr
    • Βουλευτές Κυκλάδων: I. Βοούτσης [email protected], Κ. Μονογιού [email protected], Φ. Φόοτωυας [email protected], Ν. Συρμαλένιος [email protected] com
    • Δήμαρχο Θήρας κ. Α. Σιγάλα [email protected]
    • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης”. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *